7 tips voor meer bezoekers op je affiliate website

Om online geld te verdienen met een affiliate website is er één basis ding belangrijk: bezoekers krijgen. Bezoekers op je website krijgen is niet heel erg moeilijk met een paar betaalde en gratis strategieën kun je eenvoudig meer bezoekers op je website krijgen. Ben je benieuwd hoe? Lees daarvoor de tips in dit artikel.

Het belang van bezoekers op je website

Als je een website hebt en affiliate producten promoot dan zal je merken dat niet elke bezoeker op een affiliate link klikt. Als er 100 mensen op een pagina komen, kan het zo maar zo zijn dat slechts 5 op de link klikken. Daarom is het belangrijk om meer bezoekers naar je website te trekken. Hoe meer bezoekers, hoe meer klikken op je affiliate link en hoe meer geld jij met je website verdient.

Bezoekers op je website krijgen is een kwestie van een lange adem of veel geld. Bezoekers kan je namelijk op 2 manieren op je website krijgen:

 • Gratis; via zoekmachines of social media
 • Betaald; via Google Ads of Facebook adverteren

Gratis bezoekers lijkt op het eerste gezicht het meest interessant maar hier zitten zowel voordelen als nadelen aan.

De voordelen van gratis bezoekers

 • Het kost je geen geld in de zin dat je niet voor een klik hoeft te betalen
 • Het is duurzaam, je kan er lang van genieten
 • De conversie is vaak hoger dan bij betaald verkeer

De nadelen van gratis bezoekers

 • Het heeft tijd nodig om verkeer uit zoekmachines te krijgen
 • Je website optimaliseren voor zoekmachines (SEO) is complex en aan verandering onderhevig
 • Hoewel het gratis is, kan het je veel tijd kosten en die tijd kost ook geld. Echt gratis is het dus niet

Ook aan betaald verkeer zitten voor- en nadelen.

De voordelen van betaalde bezoekers

 • Je kan al binnen een paar uur resultaat van je advertenties zien
 • Je krijgt betere data in Google Analytics, je kan bijvoorbeeld zien welk zoekwoord een klik op je affiliate link oplevert
 • Met Facebook adverteren kun je je op hele specifieke doelgroepen richten

De nadelen van betaalde bezoekers

 • Het is complex om te leren, je zal leergeld betalen voordat je rendement maakt
 • Elke klik kost geld
 • Als je stopt met adverteren dan krijg je ook geen bezoekers meer op je website

Hier komen de tips om bezoekers op je affiliate website te krijgen:

1. Focus op SEO

Met SEO of zoekmachine optimaliseer je een webpagina op een bepaald zoekwoord om er voor te zorgen dat de pagina zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van de zoekmachine komt.

Waarom wil je zo hoog mogelijk in Google komen?

Gemiddeld klikt zo’n 50-60% van de bezoekers op de eerste drie resultaten bij een zoekopdracht. Hoe hoger jouw pagina in Google staat, hoe meer bezoekers je krijgt en des te meer klikken krijg je op je affiliate link.

Met SEO krijg je een constante stroom van bezoekers naar je website maar SEO is niet eenvoudig. Het duurt zo’n 6 maanden voordat je resultaat van je werk gaat zien.

2. Ga bloggen

bloggen

Google houdt van websites die actief zijn en daar komt bloggen om de hoek kijken. Door regelmatig een blog online te zetten, ziet Google dat jouw website regelmatig nieuwe content krijgt. Bovendien is het voor bezoekers interessant om artikelen te lezen met onderwerpen die hen aanspreken.

3. Zet social media in

Als je blogt, is het handig om social media in te zetten om je blog te promoten. Een blog online zetten is pas het begin, je moet een blog ook onder de aandacht van je doelgroep brengen.

Maak daarvoor social media accounts aan, tegenwoordig werken Instagram, Pinterest en Facebook goed. Bouw een trouwe schare volgers op en plaats elke keer dat je een nieuwe blog online zet, een bericht op social media met een link naar het nieuwe artikel.

4. Maak gebruik van adverteren

Adverteren kost geld maar dit hoeven geen kosten te zijn maar een investering als je het goed aanpakt.

Adverteren kun je op Google of op Facebook (en Instagram) doen. Dit zijn de effectiefste kanalen.

Met Google kun je adverteren op basis van een veilingsysteem. Dit kan zowel in het zoeknetwerk van Google als op de partner websites van Google.

Met Facebook adverteer je op een bepaalde doelgroep welke je in Facebook kan instellen. Advertenties worden op Facebook en Instagram getoond. Daarnaast kunnen de advertenties ook op diverse apps getoond worden.

5. Bouw een e-maillijst op

Een e-maillijst is ideaal om contact te onderhouden met bezoekers die op je website geweest zijn. Helemaal in combinatie met bloggen is dit ideaal. De makkelijkste en meest gebruikte manier om een mailinglijst op te bouwen is om iets van waarde te creëren en dit gratis weg te geven in ruil voor een e-mailadres. Denk aan een e-book of een videoserie.

Bezoekers die de gratis weggever downloaden komen op de mailinglijst van een autoresponder (bijvoorbeeld Enormail). Je kan nu de strategie toepassen door elke keer als er een blog online komt deze via een mailing aan je mailinglijst bekend te maken. Af en toe kan je er een commerciële mailing tussendoor doen om zo affiliate producten te promoten.

6. Ga gastbloggen

Naast bloggen op je eigen website kan het ook interessant zijn om op een blog van iemand anders te bloggen. Dit noemen we gastloggen.

Het is vooral interessant als de blog in min of meer dezelfde branche zit en meer autoriteit dan jouw website heeft. Als je in je bio een link naar je eigen website kan opnemen, dan heb je kans dat bezoekers doorklikken en op jouw website terecht komen.

7. Maak gebruik van YouTube

Ook met behulp van YouTube kun je bezoekers naar jouw website halen. Dit kan je doen door een link van jouw website in de beschrijving van je YouTube via te plaatsen.