7 veel gemaakte fouten met affiliate marketing

Sommige affiliate marketeers zijn al een tijdje bezig met affiliate marketing maar scoren nog geen of weinig commissies met hun website. Grote kans dat ze één of meer van de veel voorkomende affiliate marketing fouten in dit artikel maken.

Slecht ontworpen website

Eén van de meest voorkomende fouten is een slecht ontworpen website. Er kunnen een heleboel zaken fout gaan met de website. Vaak kiezen affiliate marketeers voor goede oplossingen, zoals goedkope hosting wat er voor zorgt dat de website traag is en bezoekers afhaken. Dit is slechts één van de punten die fout gaat op de website.

Veelvoorkomende fouten:

  • Website niet voor verschillende apparaten zoals tablets en smartphones optimaliseren.
  • Slechte navigatie waardoor bezoekers niet makkelijk doorklikken op de website.
  • Het ontbreken van duidelijke call-to-actions die er voor zorgen dat een bezoeker op de website overgaat tot aanschaf van een product.
  • Geen aandacht aan SEO besteden waardoor de website slecht gevonden wordt en geen of weinig bezoekers aantrekt.

webstite ontwerp

Dit zijn slecht enkele veelvoorkomende fouten met betrekking tot het ontwerp van de website. Zorg er voor dat je website technisch in orde is en dat je deze inricht om je bezoeker te converteren in een klant. Met affiliate marketing is het de bedoeling dat de bezoeker tot actie overgaat.

Ongeschikte content publiceren

De content op een affiliate website is het belangrijkste middel om een bezoeker tot aankoop over te laten gaan. Content moet zorgvuldig geschreven worden maar moet niet alleen informeren. Het moet op het juiste moment commercieel zijn zodat een bezoeker op de website overgaat tot aanschaf van het affiliate product.

Je ziet het hier bij veel affiliate websites misgaan. Er wordt een uitgebreid zoekwoorden onderzoek gedaan maar te veel naar informatieve zoekwoorden gekeken in plaats van naar koopgericht zoekwoorden. Met koopgerichte zoekwoorden trek je andere bezoekers aan. Bezoekers die eerder geneigd zijn om iets te kopen.

Affiliate marketing op de juiste manier leren? Klik hier!

Verkeerde producten promoten

Er zijn letterlijk duizenden affiliate producten die je op je website kan promoten. Maar tussen die duizenden producten zitten heel veel producten die gewoon slecht verkopen. Dit kan verschillende redenen hebben maar voor jou als affiliate marketeer is het zaak om de krenten uit de pap te zoeken.

Kijk kritisch naar de producten die je wil gaan promoten. Is de kwaliteit goed? Zijn de voorwaarden goed? Handelt het bedrijf de bestellingen netjes af en kunnen klanten contact met het bedrijf opnemen? Allemaal zaken om rekening mee te houden.

Daarnaast zie je ook veel affiliate websites die producten promoten welke totaal niet bij de website passen. Bijvoorbeeld een cursus over geld verdienen op een website over gezondheid. Dit doet de affiliatie marketeer vaak omdat er een leuke commissie aan de verkoop van het product te verdienen valt. Maar echt succesvol is deze combinatie vaak niet omdat de doelgroep niet op het product zit te wachten.

Geen focus hebben

geen focus

Affiliate marketing is een prachtige manier om geld te verdienen maar heeft ook een aantal nadelen. Als je net start zul je merken dat je veel werkt en misschien niks met je website verdient. Het moment dat je je eerste commissie verdient en nog beter het moment dat je er een volledig inkomen mee verdient, kan erg lang op zich laten wachten.

Vaak zie je dat affiliate marketeers in de loop der tijd hun focus verliezen. Ze beginnen vol goede moed maar langzamerhand verliezen ze de focus op het project en gaan ze weer naar iets nieuws uitkijken.

Niet vaak genoeg content op de website plaatsen

Als je een website hebt en met behulp van SEO bezoekers op je website wil krijgen, dan is dit een lange termijn strategie. Eén van de dingen die je zal moeten doen is regelmatig en voldoende content op de website plaatsen. 1 keer per maand een artikel van 300 woorden is niet genoeg om op korte termijn resultaat te boeken. Het is niet eens genoeg om hoog in de zoekresultaten te komen.

Toch zie je veel affiliate marketeers op soortgelijke wijze werken. Af en toe een kort artikel op de website plaatsen en hopen dat ze dan bezoekers krijgen en uiteindelijk geld met de website verdienen.

Als je serieus wil zijn met affiliate marketing dan zul je regelmatig waardevolle content moeten plaatsen. Probeer in ieder geval één keer per week een flink artikel van minimaal 1000 woorden online te zetten.

Geen statistieken bijhouden

Meten is weten. Een bekende slogan die treffend is voor affiliate marketing. Te vaak wordt er vergeten om een statistiek tool zoals Google Analytics op de website te gebruiken. En als het al gebruikt wordt, dan wordt het vaak niet goed ingesteld.

website statistieken

Met Google Analytics kun je bijna alles op je website doormeten. Je kan er achter komen welke pagina’s bezoekers bekijken, welke doelen behaald worden en op wat voor apparaat ze de website bekijken. Deze informatie kan waardevol voor je business zijn als je er natuurlijk wel iets mee doet.

Te snel opgeven

De laatste fout die ik wil noemen is het te snel opgeven. Veel mensen die met affiliate marketing beginnen hebben onrealistische verwachtingen. Ze denken dat ze binnen één jaar 5000 Euro per maand verdienen. Er zijn mensen die dit gelukt is maar het gros zal dit niet halen.

Het gevolg is dan vaak dat ze er mee stoppen en dat is zonde. Met affiliate marketing kun je echt goed geld verdienen maar het is wel een kwestie van doorzetten en geduld hebben. Werk van doel naar doel. Eerst je eerste commissie binnen halen, dan de volgende. Bouw het op naar stabiele inkomsten van een paar honderd Euro per maand en dan weer verder naar de volgende mijlpaal. Zo blijf je gemotiveerd en ga je veel plezier aan affiliate marketing beleven.

Affiliate marketing op de juiste manier leren?

Wil jij voorkomen dat je deze en andere fouten maakt als je met affiliate marketing gaat beginnen? Ik kan je aanraden om een affiliate marketing cursus te volgen. In deze cursus leer je alle ins en outs van affiliate marketing en krijg je de ondersteuning mocht je ergens niet uitkomen. De prijs is op dit moment slechts € 47,-. Geen geld voor deze complete cursus!

affiliate marketing revolutie

Geld verdienen op het internet?

Volg de Affiliate Marketing Revolutie en bouw met 1-2 uur werk per dag een passief inkomen dankzij het internet op!