Top 10 beste affiliate producten

Affiliate marketing is één van de beste manieren om online geld te verdienen. Het hoeft je niet veel geld te kosten om te starten en het model is eenvoudig zodat het voor iedereen mogelijk is om een affiliate business te starten. Maar wat zijn de producten die je het beste voor affiliate marketing kan gebruiken. In dit artikel geef ik je een top 10.

Wat is affiliatie marketing?

Simpel gezegd is affiliate marketing een online verdienmodel waarbij één partij (de affiliate) producten en/ of diensten van een andere partij (de adverteerder of merchant) promoot in ruil voor commissie. Als een product en/ of dienst via de affiliate website verkocht wordt, ontvangt de affiliate een van te voren afgesproken bedrag.

Waarom affiliate marketing?

Affiliate marketing is voor veel mensen een ideaal verdienmodel omdat:

  • Het oneindig schaalbaar is en je dus veel geld er mee kan verdienen
  • Je het werk locatie onafhankelijk kan uitvoeren
  • Er geen grote investering nodig is om te starten en je weinig kosten hebt om het draaiende te houden

De 10 beste affiliate producten

Natuurlijk zijn er een heleboel digitale producten die je kunt promoten op een affiliate website maar wat als je echte, fysieke producten wil promoten? Deze vind je in de onderstaande lijst.

1. Fitness spullen

Gezondheid is één van de grote markten waar geld mee verdient kan worden op het internet. En zeker in deze tijden waar veel mensen thuisblijven kun je met fitness spullen goed geld verdienen. Je kan hierbij denken aan halters, barbells , buikspieren bankjes of complete fitness toestellen. Maar ook matjes voor yoga doen het goed.

2. Drones

Drones is een gadget dat de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen heeft. Drones worden voor recreatie maar ook voor commerciële doeleinden gebruikt. Denk daarbij aan video’s of foto’s van gebouwen maken. Er zijn diverse drone producenten die een affilaite programma hebben.

3. Telefoon accessoires

Telefoon accessoires is al jaren een zeer populaire markt op het internet. Dit komt natuurlijk mede doordat gemiddeld een telefoon maar een jaar of 2-3 mee gaat voordat deze omgeruild wordt voor een nieuwer exemplaar.

Naast de telefoonhoesjes waar de marges niet heel hoog zijn, kun je ook kiezen voor de duurdere producten zoals oortjes zowel met draad als draadloos en bluetooth producten voor een telefoon.

4. Reis benodigdheden

De markt voor reizen en reis benodigdheden is een zeer grote op het internet. Er vele affiliate programma’s beschikbaar voor bijvoorbeeld koffers, rugtassen, backpack spullen of andere zaken die voor reizen nodig zijn.

Vaak zijn de producten wat duurder en daardoor zijn de commissies ook redelijk hoog.

5. Mode en mode accessoires

Mode wordt tegenwoordig veel en vaak via het internet verkocht en daardoor zijn er ook veel affiliate programma’s voor mode accessoires beschikbaar. Er zitten wel een paar nadelen aan mode: de commissies zijn niet heel erg hoog en je hebt een grotere kans op retouren van de klant waardoor jij geen commissie krijgt.

Zoek daarom naar mode accessoires die niet zo snel geruild worden, zoals t-shirts of sokken. Ze heb je meer kans dat je geld met deze niche verdient.

6. Horloges

Horloges zijn erg interessant om via een affiliate website te promoten. Je kan zowel dames- als heren horloges promoten en omdat de prijs van een horloge redelijk hoog is, is de commissie ook vrij goed.

Mik je vooral op de wat bekendere en populaire merken om goede verkopen te realiseren.

7. Sieraden

Net zoals horloges zijn sieraden ook zeer geschikt om via het internet te verkopen. Je ziet dan ook veel sieraden webshops en de grotere webshops hebben ook een affiliate programma.

Natuurlijk worden verlovings- en trouwringen niet zo snel online gekocht maar sieraden zoals armbandjes, kettingen en oorbellen worden wel makkelijk op het internet verkocht. De commissie per verkoop is redelijk en het zijn producten die makkelijk vaker gekocht worden.

8. Games en game accessoires

Een populaire markt, zeker onder jongeren, is de gaming markt. Fysieke games op een CD vind je tegenwoordig niet zo veel meer omdat het merendeel via de cloud wordt aangeboden.

Maar naast de games zijn er vele accessoires voor games die gretig aftrek vinden. Goede accessoires om via een affiliate website aan te bieden zijn game controllers, grip pads, aanpassingen en race setups.