Beste affiliate programma’s in Nederland

Affiliatie marketing is een interessant verdienmodel als je een website hebt. Je kan werken waar en wanneer je wil en de inkomsten zijn dusdanig schaalbaar dat je er goed van kunt leven. In dit artikel heb ik de beste affiliate progamma’s voor je op een rijtje gezet.

Hoe werkt affiliate marketing?

Het model van affiliate marketing is heel erg eenvoudig. Een adverteerder ook wel merchant genoemd, biedt producten aan. Een affiliate promoot deze producten en in ruil krijgt de adverteerder in geval van een conversie een commissie. Vaak is er ook een affiliate netwerk bij betrokken. Het affiliate netwerk zorgt voor de administratieve afhandeling van de commissies. Adverteerders kunnen zich bij zo’n affiliate netwerk aansluiten of het zelf verzorgen.

De beste affiliatie programma’s in dit artikel zijn ook in deze 2 categorieën ingedeeld, de beste affiliate netwerken en de beste losse affiliate programma’s.

Beste affiliate netwerken van Nederland

Bij een affiliate netwerk kun je verschillende adverteerders vinden. De meeste netwerken zijn in een producttype gespecialiseerd.

TradeTracker

Tradetracker heeft in Nederland het grootste portfolio met verschillende soorten campagnes. Op dit moment heeft TradeTracker rond de 1600 campagnes in het aanbod. Het grootste aanbod vind je in Reizen en vakanties (361), Wonen, huis en tuin (342) en Mode en sieraden (241).

De uitbetaling van de commissie moet eerst door de adverteerder goedgekeurd worden. Daarnaast is er een drempel van € 50,- voordat er uitbetaald wordt. De uitbetaling vindt automatisch plaats.

Voordelen van TradeTracker

 • Grootste aanbod affiliate producten van Nederland
 • Betrouwbaar netwerk
 • Gevarieerd aanbod van verschillende soorten producten
 • Verschillende soorten mogelijkheden om te adverteren (tekst links, banners, productfeeds)

Nadelen van TradeTracker

 • Niet voor elk product zijn de commissies hoog
 • Commissies kunnen door de adverteerder om onduidelijke redenen afgekeurd worden
 • Sommige adverteerders hanteren een lange keuringstermijn

Daisycon

Daisycon is ooit in 2000 begonnen als affiliaties.nl en daarmee de pionier in Nederland op het gebied van affiliatie marketing. Daisycon is vergelijkbaar met TradeTracker alleen heeft het met 790 campagnes een minder groot aanbod. Persoonlijk vind ik de interface waar je de campagnes kan bekijken wel iets beter dan TradeTracker. Zo heeft elke campagne een score en kun je de verschillende kolommen selecteren (bijvoorbeeld op score en op commissie percentage).

Voordelen

 • Ruim en afwisselend aanbod
 • Goede interface voor affiliaties waarmee je makkelijk de campagnes kan sorteren
 • Kant en klare vergelijking widgets die je op je website kan gebruiken, bijvoorbeeld voor energie leveranciers

Nadelen

 • Lastiger om je aan te melden, websites worden sneller afgekeurd

PayPro

PayPro is anders dan TradeTracker en Daisycon. PayPro is eigenlijk een betaalprovider met een affiliate gedeelte er bij. Hier vind je andere producten dan op TradeTracker en Daisycon, namelijk alleen maar digitale producten zoals e-books en online trainingen.

De aanmeld procedure is wat complexer dan bij andere affiliate netwerken omdat je meer gegevens aan moet leveren. Dit komt door de regels van De Nederlandsche Bank. Het is wel veel makkelijker om affiliate producten te promoten. Als je eenmaal als affiliate geaccepteerd bent, hoef je niet per individuele adverteerder goedgekeurd worden. Je kan meteen beginnen met het promoten van producten.

Op PayPro zijn er veel minder producten om te promoten, namelijk zo’n 270. De interface is wat verouderd en werkt niet heel erg soepel. PayPro is wel bezig om dit te verbeteren.

De voordelen van PayPro

 • De digitale producten betalen hoge commissies uit
 • Geen aparte keuring per adverteerder
 • Affiliate links zijn eenvoudig toe te voegen

De nadelen van PayPro

 • Verouderde interface voor de affiliate producten
 • Eenmalige compliance fee van € 60,50