Top 5 boeken over rijk worden

Veel geld verdienen, rijk worden, de droom van velen maar slechts enkelen lukt het om rijk te worden. Hoe kan dit? Is er een geheim? Er zijn in ieder geval veel boeken over rijk worden geschreven. Boeken die je op weg helpen om veel geld te verdienen. Wil je weten wat de beste boeken zijn? Lees dan snel verder om er achter te komen.

Rijk worden, wat betekent dat?

Rijk worden betekent voor iedereen iets anders. Voor de één is het al prima als er lekker ruim geleefd kan worden zonder geldzorgen en de ander wil miljonair worden en een villa en een dikke sportwagen. Wat het ook is waarschijnlijk betekent het dat je meer geld wil dan je nu hebt.

rijke mensen

Hoe kun je rijk worden?

Er zijn een heleboel manieren om rijk te worden, met de ene manier wordt je sneller rijk dan met de andere manier. Een paar voorbeelden:

  • Ga studeren en zorg dat je een goed betaalde baan krijgt
  • Beleg elke week of maand een groot gedeelte van je salaris en na een jaar of 30-40 ben je miljonair
  • Begin een bedrijf, hiermee kun je snel rijk worden
  • Erf geld van je ouders
  • Investeer geld in een startup
  • Verdien online geld met affiliate marketing, Instagram of YouTube
  • Koop vastgoed en verhuur het
  • Speculeer met cryptocurrency

Beste boeken over rijk worden

Als je op zoek bent naar meer informatie over verschillende manieren om rijk te worden en om rijk te blijven, dan is het een goed idee om daar meer kennis over te krijgen. Er zijn heel veel boeken over rijk worden geschreven en hieronder vind je 10 boeken die je gaan helpen op je weg naar rijkdom.

1 – Rich Dad Poor Dad

rich dad poor dad Het boek van Robert Kyosaki is een ware klassieker. De eerste uitgave dateert van xxxx en het boek heeft al miljoenen mensen geïnspireerd om anders over geld te denken. Het boek vertelt in verhaalvorm de verschillen tussen 2 denkwerelden over geld (die van de rijke vader en van de arme vader).

Het laat je inzien hoe de meeste mensen met geld omgaan en hoe het ook anders kan. Het boek laat je zien dat er dingen zijn die geld kosten (uit het laatje halen) en geld opleveren (geld in het laatje brengen). Zo leer om rijkdom op te bouwen.

Dit boek is een must read voor iedereen die meer uit zijn geld wil halen. Het boek is er in de originele Engelse versie maar er is ook een Nederlandse vertaling.

2 – Think and grow rich

think and grow rich Think and grow rich van Napoleon Hill is dé klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. Het boek is al heel wat jaren geleden verschenen (1937) maar de informatie is tijdloos en nog steeds bruikbaar voor iedereen die succesvol wil worden en ook voor wie rijk wil worden.

Napoleon Hill werkte dertig jaar lang samen met succesvolle ondernemers, uitvinders, zakenmensen en politieke leiders. Hij interviewde meer dan 500 mensen om er achter te komen wat hen succesvol maakte. Hun geheimen vertoonden overeenkomsten en deze vind je in deze bestseller terug. Zo is de informatie voor iedereen beschikbaar en kan elke lezer succesvol en rijk worden.

Wereldwijd is het boek meer dan 100 miljoen keer verkocht.

Michael Pilarczyk heeft het boek vertaald en herschreven naar de hedendaagse tijd.

3 – De intelligente belegger

boek de intelligente belegger Nog een klassieker en dit maal over beleggen. Benjamin Graham was een Amerikaanse econoom en vermogensbeheerder maar vooral de professor van één van ’s werelds bekendste beleggers: Warren Buffet. Warren Buffet beschouw zijn oude professor na zijn vader de belangrijkste man in zijn leven.

Het boek De intelligente belegger kwam in 1949 uit en er wordt van gezegd dat elke belegger dit boek gelezen moet hebben. Door het te lezen kun je kostbare fouten voorkomen en succes met beleggen behalen. Het geeft niet zozeer een advies welke aandelen je moet kopen maar leert je een effectieve manier om op de juiste manier te denken en te handelen.

Wereldwijd zijn er meer dan 1 miljoen exemplaren van deze klassieker verkocht.

4 – The four hour workweek

boek the 4-hour workweek De moderne klassieker van Timothy Ferris, een inspiratie voor bijna iedereen die online zijn geld verdient. Timothy Ferris vertelt hoe hij vanaf zijn studentenleven bezig is met zijn zoektocht naar vrijheid. Hij begon met een drukke baan maar merkte dat dit niks voor hem was. In het boek legt Timothy uit hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om slechts 4 uur per week te werken en tegelijkertijd om de hele wereld over te vliegen en een miljoenen imperium heeft.

Het boek spreekt vooral iedereen aan die een leven als digital nomad ambieert. Het boek is ook in het Nederlands vertaald en in 2010 is er een extra bijgewerkte versie op de markt gekomen met 100 extra pagina’s.

5 – The $100 startup

boek the $100 startup

Chris Guillebeau is een bekende blogger en spreker, velen zullen hem kennen van zijn blog The Art of Non-Conformity. Daarnaast heeft hij diverse reisgidsen geschreven.

Het boek The $100 startup laat de lezer inzien dat je geen baan van 9 tot 5 baan bij een corporate bedrijf nodig hebt om je hypotheek te betalen. De welbekende ratrace van 40 uur per week werken met als beloning een salaris en 5 weken vakantie per jaar is volgens de schrijver een achterhaald concept.

Met het boek wil Chris Guillebeau laten zien dat je met een kleine investering een ander, nieuw even kan beginnen. Je leert over het opbouwen van passief inkomen en werk te doen waar je gek op bent. De informatie komt van 50 gewone mensen die zelf een business opgestart hebben voor $100 of minder.

Plaats een reactie