5 tips om geld te verdienen met cryptocurrencies

De komst van Bitcoin in 2009 heeft de financiële wereld voorgoed veranderd. Digitale transacties zijn dankzij deze munt inmiddels heel gewoon. Ook de cryptocurrencies die na Bitcoin op de markt kwamen trekken de aandacht van ontelbaar veel investeerders van over de hele wereld. Denk bijvoorbeeld aan Ethereum, Litecoin en zelfs Dogecoin. Zowel de nieuwe en veilige techniek als het feit dat je er veel geld mee kunt verdienen dragen bij aan de enorme populariteit van digitale munten. Kun jij niet wachten om net als vele anderen geld te verdienen met cryptocurrencies? Lees dan onze vijf tips!

Tip 1: Hou je belegging voor langere tijd vast

Dit is een van de meest voorkomende manier om inkomsten te genereren uit cryptocurrencies. Het niet verkopen van jouw digitale munten wordt in de cryptomunten aangeduid met de term ‘HODL’ De meerderheid van de beleggers kopen munten zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple en wachten op een waardestijging. Zodra dat het geval is, verkoopt men een deel.

HODL: een kwestie van geduld

Een andere optie is om de munten voor langere tijd vast te houden. De cryptocurrency markt is relatief nieuw en daarom erg volatiel. Prijsschommelingen zijn erg normaal. Feit is dat de waarde een cryptocurrency zoals Bitcoin in het afgelopen decennium over de grote lijn alleen maar is gestegen. Je hoeft echt niet de duurste cryptomunt te kopen om geld te verdienen.

Er zijn talloze kleine altcoins met veel waardepotentie. De kunst van HODL’en is dat je het geduld nodig hebt. Je investeert op de lange termijn en raakt niet in paniek bij een koersdaling. Over twee, vijf of tien jaar heb je hopelijk een mooi rendement.

Tip 2: Verdien dividend

Wist je dat je rendement kunt krijgen voor het vasthouden van cryptocurrencies? Door een digitale munt te verwerven en te houden kun je namelijk dividend verdienen. Dit zijn vijf cryptomunten met een mooi jaarlijks dividend percentage:

Naam van de cryptomunt Jaarlijks dividend percentage Waar?
NEO 5,5 procent NEON wallet
Komodo 5 procent Binance
PIVX 4.8 procent PIVX Desktop wallet
NEBLIO 10 procent Neblio qt
NAV Coin Tot 5 procent NAV desktop wallet

geld verdienen met cryptocurrency

Tip 3: Voer cryptocurrency master nodes uit

Een andere manier om geld te verdienen is cryptocurrency masternodes uit te voeren.  Het komt er op neer dat je in een crypto wallet heel veel munten bewaart. Vervolgens voert een computer constant taken uit rondom de digitale munt. In feite onderhoudt het de activiteiten op de blockchain. Wanneer deze taken goed worden uitgevoerd ontvang jij geld.

Nadeel van een masternode

Geld verdienen met een masternode klinkt simpel, en dat is het ook. Er zit echter wel een addertje onder het gras. Je dient namelijk in het bezit te zijn van een groot aantal cryptomunten. Soms liggen de aantallen wel op 10.000 of 20.000! Zodoende is het belangrijk om je goed te verdiepen in een cryptomunt. Wil je het echt langere tijd vasthouden en geloof je dat de crypto veel potentie heeft? Dan is het tijd om deze stap te zetten.

Tip 4: Word een affiliate partner

Deelnemen aan een crypto affiliate programma is een fantastische manier om snel en veel geld te verdienen met cryptocurrencies. Neem alleen al het feit dat je niks hoeft te investeren om geld te gaan verdienen. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken op een website, zoals de Nederlandse exchange en broker Bitvavo.

Vervolgens deel je een affiliate link die op de website staat via jouw eigen social media en/of website. Wanneer een bezoeker via jouw link een investering doet ontvang je commissie, oftewel een percentage van de handelskosten van de nieuwe klant. Bij Bitvavo is de commissie die je ontvangt wel 15 procent.

Tip 5: Begin met daytraden

Veel cryptocurrency beleggers geloven dat de enige betrouwbare methode om geld te verdienen met crypto daghandel is, in het Engels ‘daytrading’ genoemd. Het komt er op neer dat je een digitale munt vasthoudt totdat de waarde ervan stijgt. Dit klinkt echter simpeler dan het is. Er is veel nodig om daytrader te zijn. Zo dien je te beschikken over de juiste analytische en technische vaardigheden om succes te boeken.

Volg eventueel een cursus

Als daytrader moet je de markt grafieken beoordelen en aan de hand daarvan bepalen of je een cryptocurrency koopt of verkoopt. Begin niet zomaar met daytrading. We raden aan om een cursus daytrading te volgen zodat je precies weet wat je moet doen. Het is namelijk vrij complex voor beginners. En niemand wil geld verliezen!

Tijd om te beginnen

Heb je een cursus daytrading gevolgd en ben je er klaar voor? Een groot voordeel van daytrading is dat je er bijna direct mee kunt beginnen op welke exchange dan ook. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken en een aantal cryptocurrencies kopen. Vervolgens kun je aan de slag. We wensen je veel succes!

Plaats een reactie