Geld verdienen met internet

Ged verdienen met internet is ideaal om iets extra bij te verdienen of om volledig van het internet te leven. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die een vrij leven hebben door hun inkomen dat ze met behulp van het internet verdienen. Wil je dit ook? Lees dan dit artikel om de verschillende manier om geld met het internet te verdienen te ontdekken.

Is het echt mogelijk om geld met het internet te verdienen? Ja, en het is niet eens heel erg moeilijk! Het is een hele andere manier van werken dan een traditionele baan waar je je tijd voor geld inruilt. Ook is het anders dan traditioneel ondernemen waar je werkweken van minimaal 60 uur maakt.

Geld verdienen op het internet is op een andere manier werken. Vaak begin je met veel werk te verzetten om daar later van te genieten. De eerste maanden verdien je weinig maar dat kan snel oplopen en dan heb je nog maar een fractie van de tijd nodig om je inkomen te verdienen.

Lijkt het je wat om geld met het internet te verdienen? Lees dan snel verder om 10 verschillende manieren te bekijken.

Geld verdienen met een blog

Bloggen is waarschijnlijk bij de meeste lezers wel bekend. Vaak bloggen bloggers of hun eigen leven maar het kan ook anders. Door van te voren al over een verdienmodel na te denken, is het goed mogelijk om met bloggen iets bij te verdienen of zelfs een (royaal) inkomen te verdienen. Sterker nog, er zijn bloggers in Amerika die tienduizenden Dollars per maand aan inkomen met hun blog verdienen!

Nou wil ik niet zeggen dat dat eenvoudig is maar een volledig inkomen is ook in Nederland mogelijk.

geld verdienen met bloggen

Hoe kun je dan geld met je blog verdienen?

Het belangrijkste is dat je content van goede kwaliteit is. Begin met waardevolle artikelen te schrijven voor een bepaalde doelgroep. Blogs die het vaak goed doen zijn:

 • Mama blogs
 • Fitness blogs
 • Marketing blogs
 • Geld verdienen blogs
 • Fashion blogs
 • Lifestyle blogs
 • Travel blogs

Plaats regelmatig een artikel online. Promoot het artikel op social media. En houd dit vol. Langzamerhand (of snel) zul je bezoekers gaan ontvangen en dan kun je geld aan je bezoekers verdienen.

Dit kan op verschillende manieren:

 • Door advertentie ruimte op je blog te verkopen
 • Door advertenties op je blog te plaatsen, bijvoorbeeld Google AdSense
 • Door affiliate marketing toe te passen
 • Door eigen producten te ontwikkelen en deze te verkopen
 • Door jezelf als expert aan te bieden en uren te verkopen

Bloggen is voor velen een ideale manier om locatie en tijd onafhankelijk te werken. Je kan overal waar je de beschikking over internet hebt even bloggen. En dit kan op een tijdstip dat het jou uitkomt.

geld verdienen met dropshipping

Geld verdienen met dropshipping

Met drop shipping heb je een eigen webshop waarop je producten van iemand anders verkoopt. Jij zorgt voor de webshop en regelt de marketing en de verkoop. De leverancier verzorgt de verzending en de klantenservice.

Het is daarmee ook een model wat goed schaalbaar is en waarbij je zelf kunt bepalen wanneer je werkt. Het is wel iets lastiger om een goede dropshipping leverancier te vinden en om de juiste producten te vinden. Maar als dat lukt dan is het een interessante manier om geld met mee te verdienen.

Geld verdienen met affiliate marketing

Bij bloggen noemden we affiliate marketing al even. Je hoeft niet per se een blog te hebben maar kan ook een aparte website maken of zelfs via social media affiliate marketing toepassen.

Met affiliate marketing verkoop je producten van anderen in ruil voor een commissie. Je schrijft bijvoorbeeld een informatief artikel over een product met een link waar de lezer het kan kopen. Als iemand het product via jouw link koopt, ontvang jij een commissie voor de verkoop.

Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het met affiliatie marketing verkopen. Van digitale producten zoals e-books en online trainingen tot rugtassen en vakantiereizen.

Als je een succesvolle affiliate marketing business op wil starten, is het raadzaam om eerst een cursus te volgen. Met een cursus leer je alle ins en outs van affiliate marketing en kun ook jij geld met het internet verdienen.

Geld verdienen met een Bol.com

Iedereen kent Bol.com natuurlijk wel. Met Bol.com kun je als ondernemer ook geld verdienen en wel op 2 manieren:

 • Door producten op Bol.com te promoten (affiliate marketing)
 • Door eigen producten op Bol.com te verkopen

Over affiliate marketing heb je al iets in de vorige tip kunnen lezen. Producten op Bol.com verkopen is weer iets anders. Hierbij is het de kunst om goed verkoopbare producten te vinden en deze in te kopen om deze vervolgens op Bol.com te verkopen. Het mooie is dat je de verkoop helemaal kunt automatiseren zodat je geen omkijk naar de verzending hebt. Net zo als bij dropshipping.

Meer leren over verkopen op Bol.com? Kijk dan eens naar dit gratis webinar.

geld verdienen met social media

Geld verdienen met social media marketing

Er zijn veel ondernemers die hun bedrijf willen laten groeien maar niet goed weten hoe of geen tijd hebben om de marketing voor hun bedrijf uit te voeren. Dit biedt kansen voor mensen die verstand van online marketing hebben, bijvoorbeeld van adverteren met social media.

Je kunt een Social Media Management Bureau opzetten waarmee je de social media marketing voor bedrijven als dienst aanbiedt. Veel klanten zijn bereid om hier een goede vergoeding per maand voor te betalen. Het werk kan je eventueel op afstand doen en op een tijdstip dat jou uitkomt.

Meer weten over het starten van een Social Media Management Bureau? Volg dan dit gratis webinar waarin je alles uitgelegd wordt.

Geld verdienen met Instagram

Waarschijnlijk de bekendste manier om geld met internet te verdienen is om dit via Instagram te doen. Iedereen kent wel influencers die producten aanprijzen. Niet iedereen weet dat de influencer daar geld voor krijgt.

Geld met Instagram verdienen is moeilijk om op te starten omdat je een vrij groot aantal volgers moet hebben en dit kost vaak veel tijd voordat je dit hebt. Maar als je eenmaal veel volgers hebt, dan kun je er goed van leven.

Geld verdienen met YouTube

Dan is geld verdienen met YouTube iets makkelijker. Maar daarentegen moet het maken van video’s je wel weer liggen. Voor YouTube geldt eigenlijk hetzelfde als voor Instagram. Je moet eerst veel views krijgen om geld te verdienen. Wel kun je op verschillende manieren geld verdienen:

 • Met advertenties in je video
 • Met gesponsorde content
 • Met affiliate marketing, je kunt bijvoorbeeld reviews over producten maken

geld verdienen met podcasts

Geld verdienen met podcasts

Kom je liever niet in beeld en vind je schrijven niet leuk? Werk dan met je stem en start een podcast. Voor een podcast heb je niet veel nodig. Opname en edit software en 1 of 2 goede microfoons. Podcasts zijn de laatste jaren in opkomst, maar de grote vraag is hoe kun je geld verdienen met een podcast?

Allereerst kun je met je podcast je kennis delen en zo bekendheid opbouwen. Deze bekendheid kun je voor je bedrijf gebruiken. Als je marketing kennis deelt kun je daar klanten mee aantrekken.

Een andere optie om geld te verdienen is om reclame boodschappen in je podcast te verwerken. Net zoals op de radio. Of om affiliate marketing toe te passen door kortingscodes weg te geven voor producten van anderen in ruil voor commissie.

Geld verdienen met podcasts staat nog in de kinderschoenen maar de verwachting is dat deze markt zich nog verder gaat ontwikkelen. Een mooi moment om in te stappen en één van de voorlopers te zijn!

Geld verdienen als freelancer

Er zijn tal van beroepen die voornamelijk via het internet werken die je als freelancer kunt doen. Het nadeel hiervan is dat je vaak nog steeds tijd voor geld in ruilt alhoewel je dit ook weer op kan lossen door pakketten te verkopen of je voor resultaat te laten betalen.

Voorbeelden van freelance werk dat je via het internet kan uitvoeren:

 • Tekstschrijver
 • Copywriter
 • Virtual Assistant
 • Webdeveloper
 • Webdesigner
 • Social Media Manager
 • Vertaler
 • Fotograaf

Hoe kom je aan werk als freelancer?

Er zijn diverse websites in Nederland maar ook internationaal waar freelance klussen aangeboden worden. In Nederland kun je kijken op freelance.nl, Hoofdkraan of Freelancer. Internationaal op sites als Upwork, Working Nomads of Remoteok.

Geld verdienen met Cryptocurrency

Cryptocurrency is een digitale munteenheid waarbij Bitcoin de bekendste cryptocurrency is. Je kunt geld verdienen met cryprocurrency door hier in te gaan handelen. Simpel gezegd door goedkoop in te kopen en tegen een hogere koers te verkopen.

Naast Bitcoin zijn er nog veel meer cryptocurrencies. De eerder genoemde verdienmodellen in dit artikel zijn allemaal zonder grote risico’s. Je bent maximaal een tijdsinvestering en wat (geringe) kosten kwijt. Bij handelen in crypto ligt dit anders. De waarde kan sterk schommelen wat het risicovol maakt. Daarentegen kunnen de verdiensten ook hoog zijn!

Denk dus eerst goed na of je dit risico wil en kan lopen. Schakel het liefst een specialist in om het handelen in cryptocurrency te leren zodat het risico beperkt blijft. Maar denk altijd aan de basisregel van beleggen: “Doe het alleen met geld dat je niet nodig hebt en voor langere tijd kan missen”.

geld verdienen met internet

Ook geld met het internet verdienen?

Je hebt in dit artikel 10 verschillende manieren gezien waarmee je je geld op het internet kan verdienen. Welke je kiest is afhankelijk van waar je het meeste mee hebt en waar jouw kracht ligt. Maar het is niet moeilijk om te ontsnappen aan de ratrace van 9 tot 5 werken en een vrij leven te leiden.

Meer informatie kun je krijgen door gebruik te maken van onderstaande links:

 • Geld verdienen met affiliate marketing, volg een cursus
 • Gratis webinar “Een eigen business opstarten met producten op Bol.com verkopen”
 • Start je eigen Social Media Management Bureau, volg dit gratis webinar