Geld verdienen met YouTube

Er zijn tegenwoordig verschillende voorbeelden van YouTubers die hun volledige inkomen met YouTube verdienen. Maar hoe verdienen zij geld met YouTube? Wat zijn de mogelijkheden voor jou om geld met YouTube te verdienen?

Voorwaarden om geld met YouTube te verdienen

Allereerst zul je een eigen YouTube kanaal moeten hebben of er één starten. Dit is eenvoudig en zo geregeld. Een kwestie van je aanmelden. En dan komt het punt om geld te verdienen.

Geld verdienen met advertenties vertonen

De meest simpele manier om geld met YouTube te verdienen is door het vertonen van advertenties bij je video’s maar dat betekent niet per se dat het de makkelijkste manier is.

Voordat je geld met YouTube kan verdienen zijn er wel een paar voorwaarden waar je aan moet voldoen:

  • In de laatste 12 maanden moeten je YouTube filmpjes tenminste 4.000 kijkuren gegenereerd hebben
  • Je kanaal moet minimaal 1000 abonnees hebben
  • Je voldoet aan het YouTube beleid
  • Je hebt een gekoppeld AdSense account

Het is dus zaak om eerst flink wat video’s te uploaden voordat je YouTube advertenties kan aanzetten.

En de verdiensten?

Nou in Nederland zal het niet meevallen om er rijk mee te worden. Je kan er wel leuk mee verdienen maar rijk worden, nou nee.

Bij YouTube word je per 1000 views (keren dat een video bekeken wordt) betaald. De inkomsten zijn van verschillende factoren afhankelijk. Het komt er eigenlijk op neer welke doelgroep je bereikt. Een oudere doelgroep betaalt bijvoorbeeld meer. En bepaalde landen betalen meer dan andere.

Stel dat je € 1,- per duizend views ontvangt, dan verdien je met een video die 100.000 keer bekeken is € 100,-. Zoals je kan zien duurt het dan wel even voordat je echt een leuk inkomen verdient met YouTube.

Om meer advertentie kosten binnen te halen, kun je je op de Engelstalige markt begeven. Deze markt is vele malen groter waardoor de opbrengsten ook vele malen hoger kunnen worden.

Maar, er zijn ook andere manieren om geld met YouTube te verdienen.

YouTube en affiliate marketing

Adverteren op YouTube is dus niet de makkelijkste manier om geld te verdienen. Affiliate marketing is dan een stuk makkelijker. Je kent vast wel die video’s waar iemand vertelt hoe fijn een bepaald product is en dat de link naar het product in de beschrijving staat. Grote kans dat dit affiliate marketing is.

youtube affiliate marketing

Met affiliate marketing promoot je producten van iemand anders en in ruil voor een verkoop van het product ontvang je een bedrag. Voor affiliate marketing op YouTube heb je geen minimaal aantal views of volgers nodig. Je kan meteen beginnen. Maar kijk wel uit dat je niet te veel promoot want dat zullen je kijkers niet waarderen.

Sponsored video’s op YouTube

Een andere manier om geld met YouTube te verdienen is door het plaatsen van gesponsorde content. Dit kan subtiel door bijvoorbeeld in een auto van een sponsor te rijden of door kleding van een sponsor te dragen. Je zet niet zoals bij affiliate marketing een link in de omschrijving om jouw kijkers het product te laten kopen. Nee, het gaat de sponsor meer om naamsbekendheid om zodoende producten te verkopen.

Eigen producten op YouTube promoten

En als laatste manier en misschien wel de meest winstgevende, het promoten van eigen producten. Dan moet je natuurlijk wel een eigen product hebben. Maar het principe is grotendeels hetzelfde als met affiliate marketing alleen prijs je nu je eigen product aan in plaats van een product van iemand anders.