Hoeveel ben je kwijt om de starten met affiliate marketing?

Affiliate marketing is een prachtig verdienmodel om tijd- en locatie onafhankelijk geld te verdienen. Het is laagdrempelig en de verdiensten kunnen naar grote hoogten stijgen. Maar hoeveel ben je kwijt om de starten met affiliate marketing? In dit artikel krijg je antwoord op deze vraag.

Welke kosten maak je met affiliate marketing?

De kosten voor die je voor affiliate marketing maakt zijn afhankelijk van welke methode je gebruikt. Je kan affiliate marketing namelijk op verschillende manieren toepassen. Voorbeeld hoe je het toe kunt passen:

 • Door gebruik te maken van YouTube
 • Door gebruik te maken van Instagram
 • Door middel van e-mailmarketing
 • Door een eigen website

De meest gebruikte manier van affiliatie marketing is door een website te bouwen.

Laten we eens kijken wat de kosten zijn als je deze optie kiest.

Wat heb je nodig voor affiliate marketing?

Je hebt in ieder geval een domeinnaam nodig, dit kost je ongeveer € 10,- per jaar. Daarnaast heb je een webhosting pakket nodig, dit kost je ongeveer € 30,- per jaar. Ja, het kan inderdaad goedkoper maar dat betekent vaak ook dat de kwaliteit minder is. Voor de genoemde bedragen heb je een goed hostingpakket.

Gratis tools

Er zijn diverse handige gratis tools die je voor je website kunt gebruiken:

 • Google Analytics – statistieken website tool om inzicht in je bezoekers te krijgen
 • Google Search Console – hiermee kun je de “gezondheid” van je website monitoren en zien op welke zoekwoorden je gevonden wordt
 • MailChimp – e-mailmarketing software om nieuwsbrieven te versturen
 • Social media – accounts op Facebook, YouTube Instagram en Pinterest zijn gratis, óók voor zakelijk gebruik
 • Answer the Public – vind vragen die zoekmachine gebruikers gebruiken, deze kun je verwerken in je content
 • Ubersuggest – om zoekwoorden te vinden
 • Google zoekwoorden planner – een andere tool om zoekwoorden te vinden

Er zijn diverse Nederlandse affiliate netwerken waar je als affiliate gratis gebruik van kan maken.

Dus de aller goedkoopste optie om te starten kost je rond de € 40,- voor een jaar. Hiervoor moet je wel alles zelf doen en uitzoeken en richt je je op bezoekers via SEO. Daar ben je dus veel tijd aan kwijt en hierdoor zul je er ook langer over doen voordat je geld verdient met affiliate marketing.

Extra tools en software voor affiliate marketing

Als je wat sneller en een beter resultaat wil dan ontkom je er niet aan om wat extra tools en/ of abonnementen aan te schaffen. Hieronder een opsomming van handige uitbreidingen.

Affiliate netwerk PayPro

PayPro is een Nederlands affiliate netwerk waar veel digitale producten op te vinden zijn. Het voordeel van dit netwerk is dat de commissie per verkoop erg hoog is. Vaak rond de 50% van een product. Bovendien is het plaatsen van affiliate links erg makkelijk. Individuele adverteerders hoeven je niet eerst goed te keuren voordat je hun product kan promoten. De kosten om je bij dit netwerk aan te sluiten zijn € 60,50. Je kan de kosten trouwens makkelijk terug verdienen als je commissies scoort.

Affiliate marketing cursus

Om meer kennis van affiliatie marketing te krijgen, is het handig om een cursus te volgen. Met een cursus leer je de dingen die je wel en niet moet doen en zul je daardoor sneller resultaat met je website boeken en meer geld verdienen. In Nederland is er maar één echt goede affiliate marketing cursus. De cursus kost eenmalig € 297,-, je zit dus niet aan een maand abonnement vast of zo. Via deze link krijg je korting en kun je de cursus voor slechts € 47,- aanschaffen!

WordPress uitbreidingen

Ik adviseer je om je website met WordPress te bouwen. WordPress is makkelijk om te leren en een website is ook snel gemaakt. Standaard zit WordPress al goed in elkaar maar ik wil je toch adviseren om een premium WordPress theme te nemen. Een theme zorgt voor de layout van de website en heeft daarbij nog extra functionaliteit ingebouwd waardoor de website beter wordt.

Kijk een op deze website [LINK] voor een goed WordPress theme. Eentje die ik je aanraad is GeneratePress [LINK]. Dit WordPress theme is SEO geoptimaliseerd waardoor je makkelijk hoog in Google komt met je website.

Een plugin die ik je aanraad is Elementor [LINK]. Met Elementor kun je je website mooier vormgeven, je kan bijvoorbeeld heel makkelijk mooie call-to-actions maken. Of de layout van je pagina verfraaien.

SEO tools

Om bezoekers op je website te krijgen is het belangrijk dat je SEO op orde is. Er zijn diverse gratis tools die jou hiermee kunnen helpen. Met eerder genoemde gratis tools zoals Ubersuggest, Answer the Public en de Google zoekwoorden planner  kun je zoekwoorden vinden. De gratis tools zijn al vrij goed maar als je nog meer informatie wil, dan kun je onderstaande SEO tools aanschaffen:

 • Ahrefs ( 7 dagen gratis uitproberen)
 • SEMrush
 • Moz

Met deze tools kun je ook informatie over je concurrentie vinden en het kan je helpen voor linkbuilding.

E-mail marketing software

Een goede tip is om in combinatie met je website e-mailmarketing toe te passen. Als je eenmaal wat bezoekers op je website hebt, kun je beginnen met het opbouwen van een mailinglijst. De beste manier om dit te doen is door het weggeven van een waardevol cadeau in ruil voor een e-mailadres. Via mail kun je je bezoekers betere informatie geven en je kunt regelmatig een mailing versturen. Wissel waardevolle mails af met een commerciële mail. Bijvoorbeeld als er een bepaald product in de aanbieding is. Op deze manier kun je extra verkopen realiseren.

MailChimp is gratis en prima om mee te beginnen maar als je verder wil gaan met e-mailmarketing dan raad ik je aan om geavanceerdere software aan te schaffen. Met geavanceerde e-mailmarketing software kun je funnels bouwen. Dit betekent dat je naar aanleiding van een actie van een abonnee op je mailinglijst wel of niet een vervolgmail verstuurt. Het stelt je in staat om betere opvolgmails te versturen.

Goede e-mailmarketing software waarmee je dit kan realiseren:

 • ActiveCampaign
 • ConvertKit
 • Enormail (Nederlands)

Tekstschrijver inhuren

In het begin zal je je teksten zelf schrijven en dat is ook een goed idee. Zo krijg je een idee hoe een goede tekst opgebouwd moet worden en waar je op moet letten. Maar om sneller te schrijven en om meer content op je website te plaatsen, is het raadzaam om één of meerdere tekstschrijvers in te huren. Een tekstschrijver heb je voor rond de € 0,02 per woord. Voor een tekst van 1000 woorden ben je dan € 20,- kwijt.

Tekstschrijvers kun je op sitedeals.nl maar ook op websites zoals textbroker en freelance.nl vinden.

Samenvatting hoeveel ben je kwijt om de starten met affiliate marketing?

Samenvattend is het mogelijk om voor een paar tientjes per jaar te beginnen met affiliate marketing. Het mooie is dat er voor de rest geen opstart kosten zijn. Je hebt geen voorraad of gebouw nodig en kan dus heel lean starten. Als je groeit of sneller wil groeien, kun je investeren in software en/ of mensen inhuren. Zo kan iedereen eigenlijk met affiliate marketing beginnen en online geld verdienen.