Online geld verdienen als student

De meeste studenten hebben niet genoeg aan hun studiefinanciering en zoeken daarom een baantje er bij. Een nadeel van een baantje is dat je de deur uit moet, je je tijd voor geld inruilt en de verdiensten vaak ook niet super zijn. Er is een betere manier om geld bij te verdienen, namelijk online geld verdienen. Maar hoe begin je als student met online geld verdienen? Maak in dit artikel kennis met de verschillende manieren om online geld te verdienen.

Waarom online geld verdienen ideaal is voor studenten

 • Je hebt geen reistijd meer, je kan de werkzaamheden vanuit je eigen studentenkamer doen
 • Je kan veel meer geld verdienen dan met een bijbaantje
 • Verdiensten kunnen passief zijn, dus ook geld verdienen als je met je mede studenten aan het feesten bent
 • Lage opstartkosten, je kan al voor een paar tientjes beginnen.

Dat klinkt interessant he? Maar om helemaal transparant te zijn, wil ik ook de nadelen van online geld verdienen noemen.

 • Er is een leercurve, je moet je in de materie verdiepen voordat je geld verdient
 • Achter de bar staan is natuurlijk veel gezelliger dan achter je laptop zitten, houd er rekening mee dat het eenzaam kan zijn
 • Een bijbaantje nemen is makkelijker, je weet wanneer en hoeveel je betaald krijgt

online geld verdienen studenten

Online geld verdienen als student

Als je het internet afstruint zie je tips als enquêtes invullen, cashback websites en spaarprogramma’s als tips om online geld te verdienen. De verdienmodellen lijken leuk maar in mijn ogen zijn dit geen modellen waar je echt geld mee kan verdienen. Er zitten te veel sites tussen die niet betrouwbaar zijn (betalen niet uit) of de verdiensten zijn minimaal.

Er zijn veel betere manieren om online geld te verdienen. Hieronder vind je de 5 beste manieren om online geld te verdienen.

1. Affiliate marketing

Met affiliate marketing promoot je producten en/ of diensten van anderen in ruil voor een commissie. Door een unieke affiliate link kan bepaald worden dat een commissie aan jou toegewezen wordt. Affiliate marketing kan je op verschillende manieren toepassen, een paar voorbeelden:

 • Je start een blog over reizen waarin je tips geeft over diverse reizen. Je promoot op jouw blog leuke hotels, vliegtickets, excursies of spullen die een backpacker nodig heeft. Op het moment dat iemand via jouw link iets koopt, ontvang jij commissie.
 • Je hebt een Instagram account met volgers. Je promoot een product en ontvangt commissie als iemand het via jouw link koopt.
 • Je hebt een YouTube kanaal en maakt een video over een bepaald product, bijvoorbeeld een review van een bepaalde creme of software.

Wil je geld verdienen met affiliate marketing? Lees dan mijn review over de beste affiliate marketing cursus van Nederland.

2. Eigen webshop, producten van iemand anders

Een webshop opzetten is tegenwoordig een fluitje van een cent. Er zijn veel kant en klare oplossingen waarmee je binnen een paar uur een webshop online hebt staan. Alleen producten inkopen en opslaan is lastig. Maar ook daar is een oplossing voor, die oplossing heet dropshipping.

Met dropshipping zorg jij voor de marketing en sales en is de administratie en de klantenservice in handen van de leverancier. Je hebt dus een webshop met producten en zodra iemand iets koopt, gaat de bestelling naar de leverancier en deze zorgt er voor dat de bestelling geleverd wordt. Zo heb je wel de lusten maar weinig lasten!

Voor een student een ideale manier om geld te verdienen. Je kan snel starten en goed geld verdienen.

Meer weten over dropshipping? Lees zo start je je eigen dropshipping business.

3. Geld verdienen met Bol.com

Geld verdienen met Bol.com kan op 2 manieren:

 • Door gebruik te maken van hun affiliate programma (zie ook punt 1)
 • Door eigen producten op Bol.com te verkopen

Affiliate marketing kun je onder punt 1 terug vinden, eigen producten op Bol.com verkopen is iets anders. Je gaat op zoek naar producten op Bol.com die goed verkopen (hier leer je hoe je dat doet) en deze producten ga je zelf inkopen en tegen betere voorwaarden aanbieden. Het hele verkoopproces kun je automatiseren door gebruik te maken van fulfilment. Hierbij worden producten in een magazijn opgeslagen en uitgeleverd. Zo kun je een geheel geautomatiseerde business opzetten. Volg dit gratis webinar om meer te leren over verkopen op Bol.com.

4. Geld verdienen met beleggen

Een andere optie om geld te verdienen is door te beleggen. Hier zitten wel een paar risico’s aan, je moet wel weten wat je doet en je moet een startkapitaal hebben. Je kan met crypto handelen maar hier zit een vrij groot risico aan is alleen aan te raden als je hier verstand van hebt.

Een beter optie is om te daytraden, daghandelen. Met daytraden koop en verkoop je effecten op de beurs om te profiteren van prijsveranderingen tijdens de handelsdag. Alle openstaande posities worden gesloten voor het einde van de handelsdag, zodat er nabeurs geen risico’s worden gelopen. Doe dit alleen met geld dat je voor langere tijd kan missen.

Lees meer over daytraden.

5. Social media beheren voor klanten

Social media is hot! Veel ondernemers onderkennen de kansen die social media voor hun onderneming kan betekenen. Alleen weten ze vaak niet hoe ze social media moeten gebruiken.

En dat biedt voor jou als student kansen!

Door je eigen Social Media Management Bureau op te zetten, kun jij deze ondernemers gaan helpen. Met jouw bedrijf zet je de social media kanalen voor ondernemers op en onderhoud je deze door content te plaatsen en door er op te adverteren. Zo kan de ondernemer geld verdienen en zullen ze jou graag betalen voor je diensten.

Wil je weten hoe je zo Social Media Management Bureau opzet? Lees dan mijn review over de SMMB Masterclass.

Hoe ga jij online geld verdienen?

Klinkt het interessant om online geld te verdienen in plaats van achter de bar te staan? Online geld verdienen biedt veel voordelen voor studenten. Maak je keuze uit één van bovenstaande methodes om geld te verdienen. Het makkelijkste is om met affiliate marketing te beginnen. Wil je snel inkomsten? Dan kun je het beste een Social Media Management Bureau opzetten.