Passief inkomen opbouwen met affiliate marketing

Voor veel mensen is passief inkomen de ideale manier om geld te verdienen. Immers in tegenstelling tot een traditionele baan waar je voor je tijd betaald wordt, hoef je bij passief inkomen je tijd niet geld in te ruilen. Met passief inkomen zet je 1 keer iets op en met weinig inspanning kun je steeds weer geld verdienen. Je kunt zelf bepalen wanneer en hoeveel je werkt. Met affiliate marketing kun je heel goed passief inkomen opbouwen.

Online geld verdienen met affiliate marketing en dan nog passief ook. Als je op het internet kijkt, lijkt het of dit heel erg eenvoudig te realiseren is. Het is inderdaad eenvoudig maar niet simpel. Voordat je met affiliate marketing passief een salaris verdient waarbij je genoeg hebt om al je vaste lasten te betalen, ben je wel een aantal maanden verder. Maar het is zeker mogelijk.

Wat is passief inkomen?

De term passief inkomen is enigszins misleidend want voordat je met passief inkomen hebt, zul je eerst (hard) moeten werken. In tegenstelling tot de traditionele manier van werken waarbij je tijd voor geld inruilt, werkt passief inkomen anders. Passief inkomen is een eenmalige tijdsinvestering om bijvoorbeeld een (digitaal) product te maken welke je oneindig vaak kunt verkopen.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij je producten en/ of diensten van iemand anders promoot in ruil voor een commissie. Je kan op een website, blog, Instagram-, Facebook of YouTube account producten promoten. Je krijgt van de publisher een speciale affiliate link en als er een bezoeker via jouw affiliate link een product koop, ontvang je als beloning een commissie.

5 manieren om geld met affiliate marketing te verdienen

1 – Met een affiliate website

Dit is de meest gebruikte en het meest geschikt voor het grote publiek. Je kiest een bepaalde niche en je kiest een type website. Een niche is een specifiek gedeelte van een markt. Bijvoorbeeld in de markt “Afvallen” kun je een niche verzinnen zoals:

 • Afvallen voor je bruiloft
 • 10 kilo afvallen in 6 weken
 • Afvallen na zwangerschap

Er zijn verschillende typen affiliate websites die je kan maken:

 • Een vergelijking website
 • Een review website

Als je een niche en een type website gekozen hebt, start  je je website en meld je deze aan bij een affiliate marketing programma naar keuze.

2 – Affiliate marketing met een blog

Een blog is ook een uitstekende manier om affiliate marketing toe te passen. Je kunt dan denken aan het schrijven informatie artikelen met daarin producten verwerkt. Bijvoorbeeld een artikel over afvallen met daarbij producten om af te vallen. Of een reisblog met verwijzingen naar hotels of vliegtickets. Het voordeel van een blog is dat je makkelijk veel content kan publiceren een een blog vaak veel bezoekers aantrekt.

3 – Social media en affiliate marketing

Een andere vorm om geld met affiliate marketing te verdienen is om gebruik te maken van social media. Het is wat minder makkelijk als geld verdienen met een website of met een blog omdat je op je social media kanaal een grote schare volgers moet hebben. Als je eenmaal veel volgers hebt, kun je op je kanaal producten gaan promoten. Bij social media komen vaak mensen naar jou toe om te vragen of ze hun product kunnen promoten op je kanaal. Maar je kan natuurlijk ook gebruik maken van een bestaand affiliate programma en daar producten van promoten.

4 – Video’s op YouTube

Niet iedereen realiseert het zich maar YouTube is na Google de meest gebruikte zoekmachine. Een YouTube kanaal leent zich heel goed voor het maken van reviews van producten en om daarin een affiliate link te verwerken. Je kan aan jouw volgers uitleggen en laten zien hoe een bepaald product werkt en het aanbevelen.

Voorbeeld van een review op YouTube:

5 – E-mailmarketing

Als laatste een vorm die niet heel veel gebruikt wordt maar zeer effectief kan zijn, namelijk e-mailmarketing. Hierbij zijn wel een paar dingen belangrijk:

 • Bouw een grote lijst op met mensen met een gemeenschappelijke interesse
 • Promoot niet te vaak via je e-maillijst
 • Promoot alleen relevante producten

5 Nederlandse affiliate programma’s

Als je wil starten met affiliate marketing dan kun je naar publisher gaan zoeken. Je zoekt via Google naar affiliate aanbieders. Maar handiger is om je aan te melden bij een affiliate programma. Bij dit programma zijn al veel publisher aangesloten en je kunt dus uit veel verschillende producten kiezen die je wil gaan promoten.

Nederlandse affiliate programma’s zijn:

Passief inkomen opbouwen

Je weet nu wat passief inkomen is en je weet wat affiliate marketing is. Maar hoe kun je passief inkomen met affiliate marketing opbouwen?

De beste manieren zijn om een website, blog of YouTube kanaal te beginnen. De kunst is om content te produceren en deze te voorzien van affiliate links. Met de content ga je bezoekers aantrekken en het is de bedoeling dat deze bezoekers op de affiliate links gaan klikken en overgaan tot aankoop van het product.

Bezoekers aantrekken kan op verschillende manieren:

 • Met behulp van zoekmachine optimalisatie (SEO). Je probeert hier met zoektermen zo hoog mogelijk in Google te komen. Dit doe je door je website te optimaliseren.
 • Door te adverteren, bijvoorbeeld Google Ads of Facebook Ads.
 • Door e-mailmarketing toe te passen.

Bezoekers omzetten naar klanten

Als de bezoekers eenmaal op je website komen, dan is het zaak om deze om te zetten naar klanten, ook wel conversie optimalisatie genoemd. Het mooie is nu dat als de content eenmaal online staat, deze op de automatische piloot geld gaat opleveren oftewel passief inkomen gaat genereren!

Meer geld verdienen met affiliate marketing

Als je eenmaal de code gekraakt hebt en geld verdient met affiliate marketing dan is het tijd om op te schalen. Meer geld met affiliate marketing kun je realiseren door:

 • Meer content op je website, blog of YouTube kanaal te plaatsen
 • Een nieuwe website, blog of YouTube kanaal te starten
 • Meer herhaal aankopen te realiseren

Hoe kun je affiliate marketing leren?

Heeft affiliate marketing jouw interesse gewekt? Word je opgewonden van het idee om passief inkomen op te bouwen maar weet je niet goed hoe je hiermee moet beginnen?

Volg dan een affiliate marketing cursus. Jacko Meijaard heeft de Affiliate Marketing Revolutie ontwikkeld. Dit is een online training waarbij je stap voor stap leert om een affiliate marketing imperium op te zetten. Via handige video’s doet hij voor hoe je dit zelf kunt bouwen. Hieronder vind je de link naar de cursus en als je vandaag start, krijg je een mooie korting op de Affiliate Marketing Revolutie!

Geld verdienen op het internet?

Volg de Affiliate Marketing Revolutie en bouw met 1-2 uur werk per dag een passief inkomen dankzij het internet op!