10 tips om snel geld te verdienen

Er zijn verschillende manieren om een mooi vermogen op te bouwen. Maar hoe kom je er achter wat wel en niet werkt? Een goede start is het halve werk. Zodoende hebben wij tien handige tips voor jou om snel geld te verdienen.

Tip 1: Verkoop creatieve producten

Bijna ieder persoon heeft een vaardigheid om iets creatiefs te maken en daar geld mee te verdiepen. Van simpele zeepjes tot meubels: met de juiste inzet kun je constant mooie zelfgemaakte dingen verkopen op websites zoals Etsy, Ebay.com en Craigslist.

Tip 2: Ga freelancen

Iedereen moet ergens beginnen toch? Wanneer je bepaalde vaardigheden hebt, zoals schrijven of tekenen, en interesse hebt in freelance werk hebben wij maar één antwoord: doen! Op een site als Upwork.com vind je allerlei freelance opdrachten. Ook deze sites beschikken over een groot aantal opdrachten en staan bekend als klantvriendelijk en veilig:

 • Fiverr
 • Guru
 • Toptal
 • com.
 • People Per Hour
 • SolidGigs

Tip 3: Lease spullen

Van outdoor kampeeruitrusting tot galajurken: verhuren wat je hebt aan anderen die bereid zijn ervoor te betalen is een geweldige manier om snel geld te verdienen. Maak gebruik van gratis sites zoals Craigslist of lidmaatschap sites zoals Loanables om hier snel geld mee te verdienen.

Tip 4: Verkoop spullen

Iedere dag verkopen mensen hun nieuwe of gebruikte producten op ebay.com voor soms flinke bedragen. Van verzorgingsproducten tot boeken: eBay is een fantastische manier om snel geld te verdienen.

Tip 5: Verhuur ruimtes

Dit is een slimme methode waarmee je snel legaal geld kunt verdienen. Van het huren van een kamer tot het verhuren van opslagruimte in jouw garage of misschien een parkeerplaats: de mogelijkheden zijn talrijk. Natuurlijk heb je wel geld nodig om een bepaalde ruimte te kunnen kopen en te verhuren. Verdiep je daarnaast altijd in de snel veranderende huizenmarkt. Uiteindelijk is het de investering echter meer dan waard.

Tip 6: Verkoop spullen aan pandjeshuizen

Pandjeshuizen zijn een goede optie wanneer je van plan bent om eens flink op te ruimen in huis. Met bepaalde spullen kun je snel cash geld verdienen. Pandjeshuizen bieden een scala aan items die mensen hebben aangeboden, dus er is een grote kans dat ze nieuwsgierig kunnen zijn naar wat je probeert te verkopen. Upload je spullen ook op sociale media zodat je vrienden ze kunnen zien. Met name items zoals baby- en kinderkleding, kleding voor volwassenen, tassen en elektronica zijn erg populair.

Tip 7: Verkoop een eBook

Stel een eBook samen en verkoop het op Amazon. Het maken van eigen digitaal boek is simpeler dan ooit. Het enige wat je hoeft te doen is uw publicatie te schrijven in Microsoft Word of een ander vergelijkbaar tekstverwerkingsprogramma. Vervolgens dien je jouw werk te uploaden naar naar Amazon en gebruik te maken van de omslagontwerper van Amazon.

Vervolgens bied je het te koop via hun Kindle Direct Publishing website. Afhankelijk van de hoeveelheid boeken die je verkoopt kun je een paar tientjes, een paar honderd of misschien wel duizenden euro’s per maand verdienen. We raden aan om veel reclame te maken voor jouw eBook. Promoot het bijvoorbeeld via een Facebook advertentie. Hopelijk vliegen de bestellingen over de digitale toonbank!

Tip 8: Verdien geld met beleggen

Wil je geld verdienen met beleggen? Goed plan, maar we raden aan om eerst voor jezelf een beleggingsplan op te stellen. Op die manier bouw je kennis op en maak je een goede start. Verdiep je in beleggen en zorg dat je minimaal de basis kennis beheerst.  Bij het maken van je beleggingsplan ga je nadenken en vastleggen wat je doel is en na hoeveel jaar je het doel wilt bereiken. Je kan bijvoorbeeld als doel hebben om een extra vermogen op de bouwen voor je pensioen of je hebt bijvoorbeeld als doel om eerder met pensioen te gaan.

Hoeveel risico wil je lopen?

Heb je jouw doelen op papier of in een Word document gezet? Dan is het tijd om na te denken over hoe je deze doelen wil bereiken. Stel een bedrag vast dat je maandelijks gaat beleggen. Daarnaast is het ook van belang dat je vastlegt waarin je wilt beleggen en hoeveel risico je wilt lopen. Kies je voor het grootste gedeelte ETF of kies je voor losse aandelen. Het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt.  Want door een beleggingsplan vooraf vast te leggen, voorkom je dat je met emoties gaat handelen op de beurs.

Is een beleggingsplan aan te passen?

Je beleggingsplan is altijd aan te passen. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Je gaat bijvoorbeeld meer verdienen en bent daardoor in staat om meer te beleggen.  Creëer bijvoorbeeld een portfolio met 70 procent ETF en 25 procent losse aandelen. Een ETF is een mandje met aandelen voor een vaste prijs en hebben in het algemeen een goede spreiding.

Tip 9: Verkoop foto’s online

Waarschijnlijk heb je veel foto’s gemaakt met je smartphone of videocamera waar je verder niets meer mee doet. Wist je dat er verschillende websites zijn waar je digitale foto’s kunt verkopen? Dat is makkelijk verdiend! Deze sites voor het verkopen van foto’s zijn momenteel zeer populair:

 • Shutterstock
 • Etsy
 • Adobe Stock
 • 500px
 • Alamy

Tip 10: Maak een cursus

Snel geld verdienen door een cursus te maken? Het kan! Misschien ben je wel een tekstschrijver of online marketeer die mensen graag wil helpen. Het creëren van een eigen cursus is dan een erg goed idee. Het klopt dat het maken van een cursus (hetzelfde geldt voor een eBook) veel tijd kost. Maar als het eenmaal is geproduceerd pluk je er de vruchten van. Besteed voldoende tijd en geld om het op de markt te brengen, zodat de cursus aan de juiste doelgroep wordt aangeboden. Hopelijk verdien je binnenkort slapend je geld!

Plaats een reactie