Labrador handboek review

In Nederland kennen we enkele hondenrassen die behoorlijk vaak voorkomen. Dit geldt onder meer voor de Jack Russell, voor de Beagle en voor de Labrador. Wil jij graag een labrador in huis halen? Of heb je op dit moment een labrador puppy in huis rondlopen? In beide gevallen is het van belang dat je veel informatie op doet over dit unieke hondenras; bij het opvoeden moet je bijvoorbeeld bij met meerdere aandachtspunten rekening houden.

In deze Labrador handboek review bespreek ik graag of je aan de benodigde kennis kunt komen door dit boek te lezen. We bespreken onder meer wie dit boek geschreven heeft, wat het belang van dit boek is, hoe het boek opgebouwd is én wat de kosten voor het Labrador handboek zijn.

Wat is het Labrador handboek?

labrador handboek cover Het Labrador handboek is een uitgebreid boek waarin alles omtrent dit unieke hondenras besproken wordt. Je kunt hierbij niet denken aan het opvoeden van een labrador, het voeden van een labrador, het trainen van een labrador, het verzorgen van een labrador en het vermaken van een labrador. Al deze facetten komen uitgebreid in het Labrador handboek naar voren komen, zoals je ook in de opbouw van de hoofdstukken kunt zien:

 • Hoofdstuk 1: Geschiedenis van de labrador
 • Hoofdstuk 2: Raskenmerken
 • Hoofdstuk 3: Aanschaf
 • Hoofdstuk 4: De pup
 • Hoofdstuk 5: Zindelijkheidstraining
 • Hoofdstuk 6: Opvoeding
 • Hoofdstuk 7: Apporteren
 • Hoofdstuk 8: Voeding
 • Hoofdstuk 9: Uiterlijke verzorging
 • Hoofdstuk 10: Gezondheid
 • Hoofdstuk 11: Fokken
 • Hoofdstuk 12: Herplaatsing

In al deze hoofdstukken komt onwijs veel informatie naar voren. Het gaat daarbij overigens niet alleen om feitelijke informatie, maar ook om allerlei handige tips. Deze informatie én tips kan je in ieder geval prima gebruiken bij het opvoeden van een labrador.

labrador

In totaal telt het boek meer dan 50 pagina’s. Dat is behoorlijk veel te noemen, aangezien in dit boek informatie dus over slechts één hondenras te vinden is; de labrador. Over dit unieke hondenras vind je eigenlijk alle informatie waar je maar naar op zoek kunt zijn; daarbij is het boek ook nog eens logisch opgebouwd, bevat het boek leuke/duidelijke foto’s en is de opmaak eigenlijk perfect te noemen.

Over de maker

jan jacobs labrador handboek Als je dit digitale boek voor je neus krijgt, zie je direct de naam van de auteur naar voren komen: Jan Jacobs. Dit is een nogal Nederlandse naam en doet mij aan andere handboeken denken; meerdere handboeken over honden zijn namelijk door schrijvers met dergelijke typische Nederlandse namen geschreven.

Na een zoektochtje ben ik er achter gekomen dat een online marketingbureau deze handboeken uitgegeven heeft. Het is mij echter niet volledig duidelijk waarom men daarbij kiest voor typische Nederlandse namen en niet gewoon hun eigen naam.

In de inleiding van dit boek valt echter wel het een en ander over Jan Jacobs te vinden. Zo geeft Jan in de inleiding aan dat hij onwijs veel ervaring heeft met het opvoeden van labradors, dat hij veel onderzoek heeft gedaan naar dit ras en dat hij ook met experts samen heeft gewerkt voor dit boek. Op de website van het Labrador handboek lees je daar het volgende over:

“Met ruim 25 jaar ervaring op het gebied van labrador’s opvoeden / trainen heb ik samen met andere trainers al onze kennis in 1 volledig e-book geschreven. Neem een kijkje in het boek.”

Eigenlijk laten deze paar zinnen duidelijk zien door wie dit boek geschreven is; door een vakkundig persoon in de wereld van labradors. Het enige wat mij niet helemaal aanspreekt, is dat er dus gekozen wordt voor een pseudoniem. Wat mij betreft hadden de schrijvers, die opereren onder de naam Blue Sky Marketing, met hun eigen naam naar buiten toe getreden. Wel spreekt het mij aan dat deze onderneming meerdere handboeken op de markt heeft gebracht; dit geeft mij het duidelijke vermoeden dat de echte schrijvers over de nodige kennis beschikken.

Bekijk de website voor meer informatie Klik hier!

Wat leer je met het Labrador handboek?

Als je het Labrador handboek aan gaat schaffen, leer je eigenlijk alles wat met labradors te maken heeft. Dat is althans de claim van het product én van de schrijver van dit boek. Volgens de schrijver is het namelijk zo dat dit boek alle informatie bevat waar je maar naar op zoek kunt zijn.

Persoonlijk kan ik me wel vinden in deze claim, aangezien de hoofdstukken bijzonder uitgebreid te noemen zijn. Eigenlijk alle onderwerpen met betrekking tot een labrador worden in dit handboek besproken, waardoor je eigenlijk uit kunt gaan van het feit dat dit handboek compleet is.

labrador

Daarnaast geeft de schrijver ook nog aan dat hij meerdere experts gesproken heeft. Aan de hand van zijn eigen kennis + ervaring (ruim 25 jaar) én alle gesprekken met de experts heeft hij uiteindelijk dit boek samen kunnen stellen.

Op de website van het Labrador handboek geeft de schrijver overigens ook nog het volgende aan: “Profiteer van alle kennis die je nodig hebt voor de perfecte opvoeding van jouw labrador”. Dit is in mijn ogen een behoorlijke claim, aangezien het opvoeden van een hond/labrador behoorlijk pittig is. Wel ben ik er vrij zeker van dat je met dit boek inderdaad een labrador op de perfecte manier op kunt voeden.

Wat je krijgt

Met ruim 50 pagina’s is het Labrador Handboek behoorlijk uitgebreid en compleet te noemen. Desalniettemin heeft de schrijver er toch nog voor gekozen om meerdere extra bonussen mee te leveren. Bij aanschaf van dit digitale boek krijg je namelijk ook nog de volgende 4 digitale boeken gratis meegeleverd:

 • E-book ‘Honden training geheimen (waarde van 9,95 euro)
 • E-book ‘Tips voor de verzorging van je puppy (waarde van 9,95 euro)
 • E-book ‘Je hond de baas’ (waarde van 9,95 euro)
 • E-book ‘Je labrador laten komen op commando (waarde van 9,95 euro)

Deze vier digitale boeken, met een totale waarde van ongeveer 40 euro, krijg je geheel gratis meegeleverd bij het Labrador handboek. Daarnaast krijg je ook nog een levenslange toegang tot dit boek; mocht Jan Jacobs in een nader stadium het boek nog aanvullen, profiteer je dus direct van deze aanvulling.

Wat anderen over het Labrador Handboek zeggen

Als ik naar de beoordelingen over het Labrador Handboek kijk, valt me één ding op; nagenoeg alle lezers van dit e-book zijn onwijs populair. Dit is voor mij een duidelijk teken dat dit boek inderdaad van een hoge kwaliteit is én dus ook een duidelijke meerwaarde biedt.

In de beoordelingen komen overigens verschillende soorten lovende woorden naar voren. Sommige lezers zijn bijvoorbeeld erg tevreden met het hoofdstuk over opvoeden, terwijl andere lezers juist te spreken zijn over het duidelijke taalgebruik in dit boek. Mede door het duidelijke taalgebruik is het lezen van dit boek namelijk een stuk aangenamer én makkelijker. De beoordelingen over dit boek zijn wat mij betreft duidelijk; stuk voor stuk super positief.

Manon – Via via ben ik in aanraking gekomen met je boek. Door velen goede verhalen besloot ik je boek te kopen. Ik vond het boek zo leuk om te lezen dat ik het in 1 keer heb uitgelezen. Ik kon gewoon niet stoppen. Ik heb me nooit gerealiseerd dat ik degene was die mijn labrador ziek maakte tot ik het onderwerp las over de belangrijkste voedingsingrediënten die je labrador ernstige schade kunnen aanrichten. Ik waardeer het erg dat je dit doet want het is heel interessant om telkens weer wat te lezen en me hondenkennis te vergroten. Ik zou zeggen ga zou door!!!

Hans – Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet dacht dat je boek deze labrador fokker nog iets kon leren, maar ik neem mijn hoed voor je af want ik had het verkeerd. Je boek is gevuld met waardevolle tips, technieken en informatie voor elke een Labrador eigenaar, ongeacht hun leeftijd.

De prijs

Wil je je ook graag gaan verdiepen in de wondere wereld van de labradors? Voor een bedrag van slechts 37 euro krijg je levenslange toegang tot dit digitale boek. Daarvoor krijg je niet alleen dit boek geleverd, maar ook de hierboven genoemde bonussen.

Bovendien geniet je ook nog van een 60 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Binnen een termijn van 60 dagen kan je alsnog afzien van de aankoop, waarna je het volledige bedrag retour krijgt.

labrador handboek garantie

Is het Labrador handboek aan te raden?

Ja, dit handboek is absoluut aan te raden. Het handboek bevat eigenlijk alle nuttige informatie over labradors, bevat veel handige tips en is ook nog eens makkelijk te lezen. Bijkomend voordeel; de kosten vallen relatief gezien mee, terwijl je ook nog meerdere bonussen meegeleverd krijgt. Al met al dus een prima aanschaf!

Labrador handboek kopen?

Heb je net een labrador gekocht en heb je geen idee hoe je op een VERANTWOORDE manier voor je hond moet zorgen?

Labrador handboek
4.4 / 5 Reviewer
{{ reviewsOverall }} / 5 Gebruikers (0 stemmen)
Voordelen
 • Goede, bruikbare informatie
 • Bonussen
 • Prima prijs kwaliteit verhouding
Nadelen
 • Niet iedereen is gek op een e-book
Prijs4.5
Materiaal4
Kwaliteit5
Support4
Wat anderen zeggen... Laat jouw beoordeling achter
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Geverifieerd
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Laat jouw beoordeling achter