Pianoles van René review

Een instrument bespelen is voor velen een belangrijke hobby en de piano staat daarbij hoog aangeschreven. Het is echter helemaal niet zo gemakkelijk om het spel goed onder de knie te krijgen. Zelfs niet met het nemen van dure lessen bij een leraar in het plaatselijke buurthuis. Daarom is er Pianoles van René.

Wie binnen enkele weken wel het pianospelen in de vingers wil krijgen, kan met deze online cursus een hele grote stap zetten op dat gebied. Of je nu op een klassieke vleugel speelt, of je plezier haalt uit het spelen op een keyboard maakt daarbij geen verschil. René leert jou hoe het moet. Ben je iemand die al lang worstelt met het raken van de juiste toetsen? Dan is het goed om deze review eens door te nemen. Mogelijk is dit wat je altijd al wilde.

Over de maker

René Knops De René in de naam Pianoles van René is René Kops. Hij is wel vertrouwd met het geven van lessen, want hij is al meer dan 25 jaar docent op de piano. Zijn muziekschool heet dan ook De Piano. Daaruit kan je dus eigenlijk ook al afleiden dat je met iemand te maken hebt die weet waar het om draait. In zijn muziekschool geeft hij overigens ook les in andere instrumenten. Daardoor is hij veelzijdig en weet hij alles van muziek wat een echte specialist moet weten. Dit is dan ook terug te zien in zijn manier van lesgeven op de piano en zijn kijk daarop.

Het goede aan René Kops is dat hij ook gewoon na te trekken is. Er zijn bedrijfsgegevens op de website te vinden en je kunt gewoon contact opnemen. Dat maakt het direct al flink wat meer betrouwbaar. Alle reden om je dus eens verder te verdiepen in wat het product je te bieden heeft.

Direct piano leren spelen? Klik hier!

Wat leer je met pianoles van René?

Eerlijk is eerlijk, de claim van het product is vrij stevig. Wie op de website komt, ziet dat het binnen twee tot zes weken mogelijk moet zijn om het pianospel onder de knie te krijgen. Sterker nog, het is zelfs zo dat René durft te stellen dat je binnen die periode ook echt virtuoos kunt leren spelen. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt. Je hoeft niet jong te zijn. Het heeft ook niets met de mate van talent die je bezit te maken.

Wie de cursus volgt, moet altijd in staat zijn om heel goed te leren spelen op een piano of keyboard. Wel valt op dat de claim is dat je binnen twee tot zes weken virtuoos bent, maar dat het tot twaalf weken kan duren voordat je bekende pianoliedjes helemaal mee kunt spelen zonder enig probleem. Je hebt dus wel iets meer tijd nodig dan in de eerste plaats gesteld wordt. Weeg dit wel mee in de keuze die je maakt.

Wat je krijgt

In de eerste plaats krijg je toegang tot de online starterscursus van 12 video’s. Daarna begint het pas echt. De zogenaamde beginnerscursus van 6 modules en 63 video’s wordt ook aangeboden. Net als de Vervolgcursus van 6 modules en 30 video’s. Daarnaast is er nog de Notencursus van 5 modules en 2 bonussen, samen dus 7 video’s. Alsof dit nog niet genoeg is, krijg je ook toegang tot allerlei extra’s. Denk bijvoorbeeld aan Webinars met extra oefentips.

Daarnaast krijg je een aantal workshops: ‘liedjes leren spelen met midifiles’, ‘Je eigen pianospel opnemen’ en  ‘Blues piano’. Je krijgt ook 6 weken coaching per e-mail cadeau met René als je persoonlijke onlineleraar. Je krijgt toegang tot de community, het forum en andere zaken en blijft die toegang voor altijd houden. Zo kan je dus alle kanten van het spelen van piano leren op deze wijze. Bovendien zijn er altijd per periode wel wat extra’s om van te genieten die aan het pakket worden toegevoegd. Deze veranderen nog weleens.

Ervaring van klanten

De klanten die al met René hebben gewerkt aan Pianoles van René zijn over het algemeen positief. Vooral ook omdat de meeste cursisten merken dat het wel heel gemakkelijk wordt gemaakt om lekker te gaan spelen. Je leert op een meer toegankelijke manier om de piano of het keyboard te bespelen. Dit is ook precies het doel van de cursus, want juist de saaie en moeilijke lessen zijn volgens René de reden waarom mensen afhaken met spelen. Natuurlijk kan je ook wel wat commentaren lezen.

Zo is het bijvoorbeeld jammer dat je niet begint met de basis en noten leert lezen. In plaats daarvan richt de cursus zich vanaf het eerste moment op akkoorden leren spelen. Dit is misschien niet hoe de meeste mensen het zouden aanpakken als ze een muziekcursus zouden opzetten. Dat neemt niet weg dat de meesten er wel gewoon zeer tevreden over zijn. Dat kan ook een reden zijn om zelf ook met meer vertrouwen aan de cursus te beginnen.

Marjan Blok – “Wat heb je toch een prachtige cursus ontwikkeld. Dikke vette complimenten voor jou René!!!”

Koen Luters – “Heel betrokken en deskundige, muziek leraar. Eigentijdse wijze van lesgeven. Video ondersteuning werkt goed. Je kunt altijd op elk moment terug kijken.”

Prijs van pianoles van René

De prijs van Pianoles van René zal je verbazen. Wanneer je ziet dat je alle fasen van de cursus kunt krijgen en dan ook nog allerlei extra’s zoals les met René als privéleraar krijgt, dan is het natuurlijk niet snel zo dat je het te duur zal vinden. Dat het hele pakket echter voor een prijs van €149,- te krijgen is, valt in alle opzichten mee.

Om het nog eens in perspectief te zetten, wanneer je alle video’s die je krijgt voor de cursus bij elkaar optelt, dan kom je tot een totaal van 128. Sommige van die video’s zijn zelfs langer dan een uur. Tel dit allemaal bij elkaar op, en je weet dus ook dat het mogelijk is om voor een hele geschikte prijs een hele aantrekkelijke cursus te kunnen krijgen. Het is ook interessant om dit eens te vergelijken met wat je kwijt bent voor lessen bij een pianoleraar. Tel dit eens bij elkaar op en je ziet hoe voordelig de cursus kan zijn.

Je kan de cursus in één termijn van € 149,- kopen of als je liever in termijnen betaalt, in 6 termijnen van € 29,-.

Conclusie

Waar veel online cursussen nog weleens een twijfelachtige reputatie hebben, is het bij deze cursus juist zo dat er een heel serieus aanbod wordt gedaan. Je hebt te maken met een echte specialist. Op wat kleine klachten na, is het bovendien ook zo dat je een volwaardige cursus krijgt. Om die reden is het dus ook wel mogelijk om goed piano te leren spelen met de aanwijzingen uit de lessen.

Wat wel belangrijk om te beseffen dat de claim dat je dit binnen twee weken al kunt misschien wel iets te voortvarend is. Juist ook omdat het veel langer duurt om de hele cursus met al het lesmateriaal te doorlopen. Denk dus niet dat het hopeloos verloren is wanneer je na twee weken nog niet de ultieme vaardigheden van een concertpianist onder de knie hebt gekregen.

Je favoriete liedjes op de piano leren spelen?

Met de pianoles van René leer je binnen 6 weken om je favoriete liedjes op de piano te spelen. Wil je dit ook? Ga dan naar de speciale actie pagina voor meer informatie.

Pianoles van René review
4.4 / 5 Reviewer
{{ reviewsOverall }} / 5 Gebruikers (0 stemmen)
Voordelen
  • Snel resultaat met het bewezen stappenplan
  • Handige app om lessen te volgen en om te chatten
  • Les van een echte professional met ruim 25 jaar ervaring als fulltime piano-en keyboarddocent
Nadelen
  • Alles is online, je krijgt geen directe feedback van een leraar
Prijs4
Materiaal4.5
Kwaliteit4.5
Support4.5
Wat anderen zeggen... Laat jouw beoordeling achter
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Geverifieerd
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Laat jouw beoordeling achter