Bol Masterclass review

Als je wel eens op Facebook of YouTube zit, dan kan het bijna niet anders dat je hem weleens tegen bent gekomen. Wie? Jia Ruan, de eigenaar en oprichter van de Bol Masterclass. Met zijn irritante aanstekelijke reclames komt hij daar regelmatig langs om zijn product aan te prijzen. Nieuwsgierig geworden na het zien van de video’s, besloot ik om de training uit te proberen. Mijn bevindingen lees je hier in mijn review van de Bol Masterclass.

Bol Masterclass review van een gebruiker

Onmiskenbaar is Jia een goede marketeer. De masterclass wordt flink gepromoot en eenmaal op zijn website geweest, is er geen ontkomen meer aan. De remarketing (advertenties die getoond worden nadat je op een website geweest bent) advertenties blijven je overal achtervolgen. Dus dat doet Jia in ieder geval al erg goed. Maar hoe goed is de training zelf. Lees door en je zult er achter komen.

Meer informatie?Volg het gratis webinar. Klik hier!

Bol Masterclass oplichting?

bol masterclass betrouwbaar

Veel van de zoekopdrachten over de Bol Masterclass gaan over “oplichting” of “scam”. Volkomen onterecht als je het mij vraagt. Na betaling van de training krijg je meteen toegang tot de lesstof. Van oplichting is dus geen sprake. Krijg je waar voor je geld? Kun je de beloofde resultaten met de training halen? Dat is een ander verhaal en dit vertel ik je verderop.

De belofte van de Bol Masterclass

“De 5 Simpele Stappen Om Een Winstgevende Webshop Op Te Zetten Ook Al Heb Je Geen Kennis Óf Ervaring”. Dit is letterlijk de belofte die Jia je doet als je de training gaat volgen. Daarnaast doet hij nog 2 beloftes:

 • Hoe ik met 30-60 minuten per dag een succesvolle online business run. Dit kan zelfs naast een baan of studie.
 • Hoe ik een eigen online business direct vanuit mijn slaapkamer heb opgestart.

Na het volgen van de training kun jij dus ook een succesvolle en winstgevende webshop opzetten en via bol.com verkopen.

Na het volgen van de masterclass moet ik zeggen dat de belofte bijna waargemaakt wordt. Het is me gelukt om een winstgevende webshop op te zetten. Zelf startte ik niet vanaf mijn slaapkamer ;-). Maar de 30-60 minuten per dag… die haalde ik niet. Het kostte mij aanzienlijk meer tijd. Zeker de eerste weken was ik elke dag een uurtje of 8 bezig om alles uit te zoeken. Dit kan ook aan mij liggen natuurlijk. Een heleboel zaken waren nieuw voor mij.

Nu de webshop eenmaal staat, lukt het me wel om er minder tijd aan te besteden. Nu ben ik zo’n 2 uur per dag bezig. Maar misschien lukt het jou wel om het met 30-60 minuten per dag te doen.

Wat ga je doen?

Tijdens de Bol Masterclass leert Jia je online ondernemen. Dit doet hij in 5 stappen van 2 weken. Kort gezegd leer je hoe je de juiste mindset aanneemt, hoe je onderzoek doet en de juiste producten vindt, hoe je aan de producten komt, hoe je opschaalt en hoe je uiteindelijk semi passief doorbouwt.

De 5 stappen van 2 weken:

 • Stap 1 Introductie & mindset.
  Ik moet zeggen dat Jia hier erg goed in is. Hij is erg inspirerend (luister ook eens naar zijn podcasts, dan begrijp je wat ik bedoel). Misschien vind je dit onzin en wil je meteen je mouwen opstropen om geld te gaan verdienen. Maar jouw mindset is de basis voor goed ondernemerschap. En dat is wat je hier leert, de juiste mindset om ondernemer te worden.
 • Stap 2 Onderzoek & productkennis
  Na je nieuwe mindset, gaan we aan de slag met de eerste stappen voor je bedrijf. We gaan beginnen met het plan voor je bedrijf en onderzoek naar producten doen. Hier leer je om de winners te vinden. Producten die je een flinke (€ 4000,-) omzet per dag kunnen opleveren.
 • Stap 3 Aan de bak
  Hier leer je om echt geld met je producten te gaan verdienen. Je leert de wetten van online ondernemen (e-comemrce). Je komt in aanraking met investeren. Het moet nu kunnen om je eerste verkopen te realiseren. Mij lukt het ook! Ik begon met goedkope producten dus mijn winst was niet hoog. Maar het gaat er om dat je het principe door krijgt en dat is mij gelukt.
 • Stap 4
  Hier leer je om een echte sales tijger te worden. Die paar Euro’s die ik verdiend had in de vorige fase moeten natuurlijk meer worden. Dit is veel doen en proberen. Uitzoek wat werkt. Een paar keer vallen en weer opstaan. Uiteindelijk zie je dat het werkt en gaat het groeien.
 • Stap 5
  Nu gaan we als een echte ondernemer denken en ons nog alleen maar bezig houden met de belangrijke zaken. Bijzaken als opslag, klantenservice, logistiek en transport zijn niet de dingen waar je je als ondernemer mee bezig moet houden. We gaan op zoek naar de juiste mensen die dit voor ons kunnen doen. Jia leert je hoe je de juiste mensen vindt en hoe je dit het beste kan aanpakken.

Wie is die Jia Ruan?

jia ruan bol masterclass Ik heb zijn naam al een paar keer genoemd, Jia Ruan. Maar wie is hij eigenlijk? Is die Jia betrouwbaar of een ordinaire oplichter?

Nou ik kan je meteen vertellen dat het geen oplichter is en dat de Bol Masterclass geen scam is. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de resultaten die hij je voorhoudt zeker niet voor iedereen haalbaar zijn. Het is niet zo dat het niet haalbaar is om binnen een paar maanden een modaal inkomen via je webshop te genereren maar de meerderheid van de cursisten zal dit niet halen.

Ik zelf haalde een winst van € 400,- na 3 maanden. Het begon daarna langzaam op te lopen maar nog niet de ton per maand zoals Jia zegt.

Maar terug naar Jia. Hij is rond de 23 jaar oud en een zogenaamde school dropout. Hij wilde liever iets anders doen dan als een zombie 40 jaar naar zijn werk gaan. Hij leerde over verkopen op het internet en nadat hij succes kreeg, startte hij de Bol Masterclass waarbij hij zijn kennis aan zijn cursisten ging leren.

Samen met zijn business partners is hij het bedrijf Unstoppable gestart. Met Unstoppable verzorgen zijn mindset en business trainingen.

Wat krijg je?

De Bol Masterclass is een online training. Na aankoop krijg je toegang tot de lesstof via een beveiligde omgeving. Daarnaast zijn er diverse bonussen die je krijgt:

 • Wekelijkse groepscoaching. Dit zijn wekelijkse groeps calls voor updates en al je vragen
 • Lifetime Tribe Membership. The Tribe is de bijbehorende community
 • The Golden Calculator. Winstberekening in een handomdraai.
 • Het Leveranciers Script: Dit script helpt je bij het uitkiezen van de juiste en beste leveranciers. Zodat je de meeste winst maakt.
 • The Knowledge Vault. Unieke, afgeschermde informatie vanuit de persoonlijke “kenniskluis” van Jia.
 • Offline meet-ups. Live events, exclusieve uitnodigingen en offline meetings om medetribers te ontmoeten en inspiratie op te doen van experts.
 • KvK Succes Checklist (voor Nederlanders) en Ondernemersloket checklist (voor België). Zo zorg je voor een succesvolle start van je online onderneming.

De prijs van de Bol Masterclass

De prijs is stevig te noemen, namelijk € 997,-. Er is ook een mogelijk om in 5 termijnen van € 250,- te betalen. De andere kant is dat je waar voor je geld krijgt. Je krijgt heel veel informatie en extra’s voor je aankoop. En als je echt aan de slag gaat zal je het dubbel en dwars terugverdienen.

Succesverhalen

Je hebt mijn reis al een beetje meegemaakt. Ik ben nog niet klaar en zal hopelijk over een tijdje een mooie update kunnen geven en kunnen zeggen dat ik nog succesvoller met mijn webshop(-s) ben. Op deze pagina [https://www.bolmasterclass.nl/reviews] kun je nog veel meer succesverhalen van cursisten vinden. Kijk er naar en laat je inspireren door de verhalen. Misschien ben jij de volgende die zijn verhaal gaat delen!

Support

Oh ja, nog een paar praktische zaken. De support is zeer goed. Je hebt natuurlijk al de wekelijkse groeps calls waar je vragen kan stellen. Daarnaast wordt de training ook elk jaar weer bijgewerkt naar de laatste inzichten. Wat trouwens ook wel nodig is omdat het internet en e-commerce zeer snel verandert.

Garantie

Mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn over de training, dan is er een refund termijn van 14 dagen. Niet heel erg ruim maar ik denk ook dat als je de lessen goed toepast je je geld niet meer terug wil.

bol masterclass garantie

Bol Masterclass voordelen

Complete training, van mindset tot strategie tot opschalen
Je leert shortcuts waardoor je sneller resultaat behaalt
Je hoeft geen voorkennis te hebben
Duidelijke en goede uitleg

Bol Masterclass nadelen

Het kost je meer tijd dan Jia zegt (tenminste bij mij)
Resultaten worden overdreven. Het is niet onmogelijk om zo veel te verdienen als gezegd wordt maar dat zal eerder uitzondering dan regel zijn.
Bol.com kan in de toekomst minder goed werken door inkoop in China en de komst van Amazon

Wat anderen over de Bol Masterclass zeggen

Vele cursisten zijn jou al voor gegaan en vele zijn razend enthousiast. Een greep uit de beoordelingen:

Emily – Omg wat gaaf! Ik wilde ook net een bericht maken met alle dozen die weer binnen zijn, zie net dat mijn broer ook zoiets gepost heeft haha! Ik ga even een screenshot maken want we hebben de 10k ondertussen al gehaald.

Akin – Vandaag bestelling 400 de deur uit!! En dat binnen 4 maanden sinds aanschaf van de Bol Masterclass!! Bedankt Jia Ruan!

Eindoordeel over de Bol Masterclass

Wil je een locatie – en tijds onafhankelijke onderneming opzetten. Een onderneming die bovendien schaalbaar is en volgens het 4 hour workweek principe kan opzetten? Dan is de Bol Masterclass een uitstekende keuze. Neem wel de punten mee die je in mijn review ziet. Het is hard werken en het zal waarschijnlijk langer duren voordat je echt veel verdient met je webshop maar als je de stappen doorloopt, zul je zeker een inkomen uit je webshop kunnen halen.

De masterclass is voor mensen die hard willen werken zeker een aanrader.

Bol Masterclass kopen

Je kan op verschillende manieren met de Bol Masterclass starten:

 1. De Bol Masterclass heeft je interesse gewekt maar je bent nog niet helemaal overtuigd en wil meer informatie. Begin dan met het volgen van het gratis webinar en leer nog meer over de methode om geld met Bol.com te verdienen.
 2. Je bent overtuigd dat de Bol Masterclass je verder kan helpen en staat te springen om te beginnen. Schaf de training met aan door naar de kortingspagina te gaan. Hier kan je kiezen om in 1 keer te betalen of het bedrag in 5 termijnen te betalen. Je hebt een garantie van 14 dagen geld terug (lees hiervoor wel de algemene voorwaarden op de website van de masterclass).

Geld verdienen met verkopen op bol.com?

Volg de Bol Masterclass van Jia Ruan tegen de speciale actie prijs.

BOL Masterclass
4.6 / 5 Reviewer
{{ reviewsOverall }} / 5 Gebruikers (0 stemmen)
Voordelen
 • Complete training, alle onderdelen worden behandeld
 • Ondersteuning van mede cursisten
Nadelen
 • Veel cursisten denken dat het volgen van een cursus voldoende is om succesvol te worden terwijl de cursisten het geleerde om moet zetten in actie om succesvol te worden
Samenvatting
Bol Masterclass is dé training om je eerste stappen op het gebied van e-commerce te zetten. De lesstof zit erg goed in elkaar en je leert van de basis tot gevorderde technieken in de training.
Prijs4.5
Materiaal4.5
Kwaliteit5
Support4.5
Wat anderen zeggen... Laat jouw beoordeling achter
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Geverifieerd
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Laat jouw beoordeling achter