5 tips om geld te verdienen met Bitcoin

Toen Satoshi Nakamoto ergens in 2008 nadacht over Bitcoin had hij vast niet verwacht dat zijn uitvinding zo’n gigantisch succes zou worden. Meer dan tien jaar later is het digitale betaalmiddel Bitcoin een wereldwijd fenomeen die niet meer weg te denken valt uit de financiële wereld. Bitcoin heeft de top bereikt met grote pieken en diepe dalen. Wil jij deel uitmaken van dit avontuur en geld verdienen met Bitcoin? Wij hebben vijf handige tips voor je waarmee je ongetwijfeld succes boekt.

Tip 1: Ga minen

Minen, heeft dat iets te maken met een grot, een pikhouweel en een helm? Niet in de cryptowereld. Minen is een van de beste manieren om BTC te verdienen. Het is een ingewikkeld proces waarbij miners geavanceerde computers gebruiken om ingewikkelde wiskundige problemen op te lossen. Lukt het ze om de code te kraken? Dan worden de miners beloond met nieuw gewonnen BTC. In feite is het een race om te zien wie het blok het snelst kan oplossen en wie als eerste over de streep komt, ontvangt een mooie beloning.

Wat heb je nodig om BTC te minen?

Een paar jaar geleden was minen nog niet zo ingewikkeld. De eerste miners waren in staat om duizenden BTC te verdienen zonder een geavanceerde computer. De situatie is tegenwoordig wel anders.  Om BTC te kunnen minen heb je topapparatuur nodig. Waarschijnlijk levert het je een paar duizend dollar op. Bovendien had je vroeger weinig concurrentie, maar ook dat is tegenwoordig wel anders. Kortom: BTC minen loont, maar het is zeker niet eenvoudig.

Tip: word lid van een BTC mining pool of cloud

Wil je graag BTC minen? Dan raden we je aan om lid te worden van een BTC mining pool of BTC mining cloud. Dit is een collectieve groep miners die hun rekenkracht bundelen om complexe wiskundige problemen veel sneller op te lossen. Een Bitcoin mining cloud is vergelijkbaar, maar in plaats daarvan maakt men gebruik van de cloud om hun computerkracht aan te koppelen. Op die manier hoeven miners de hardware en de bijbehorende software niet rechtstreeks te installeren en te gebruiken. In beide situaties worden de miners kosten, betaald uit transacties en de nieuw gewonnen munten, verdeeld over de mensen in het team.

Wees je bewust van de voor- en nadelen van minen

Naarmate de concurrentie feller toeneemt, heb je steeds betere apparatuur nodig om inkomsten te genereren. En naarmate je meer investeert in apparatuur, daalt jouw winstmarge. Daarom is Bitcoin-minen  niet meer zo lonend als het ooit was. Doe dan ook veel onderzoek voordat je aan minen begint en wees je bewust van de voor- en nadelen.

Tip 2: HODL

Misschien houdt de vraag “Hoe koop ik Bitcoin en hoe verdien ik geld?” je al een tijdje bezig. Je bent zeker niet de enige die zich dit afvraagt. Ons antwoord: Hold On For Dear Life (HODL). Het is van de meest ongecompliceerde en beginnersvriendelijke handelsmethoden die er zijn. Wist je dat HODL ooit begon typfout op een online forum? Een crypto belegger die iets te diep in het glaasje had gekeken schreef er voor het eerst over. Uiteindelijk bleek de dronkaard geschiedenis te schrijven, want de term HODL werd al snel een populaire handelsstrategie.

Hoe werkt HODL?

In feite werkt HODL in drie stappen. Eerst word je lid van een exchange, vervolgens koop je Bitcoin en daarna hoopt je dat de Bitcoin koers in de nabije toekomst gaat pieken. Dit kan een maand duren, twee jaar, vijf jaar of misschien wel tien jaar. Heb je naar jouw mening voldoende rendement behaalt? Dan is het tijd om je Bitcoin te verkopen voor winst.

bitcoin koersen

Tip 3: Handel in Bitcoin

Als HODLing beleggen op de lange termijn is, dan is Bitcoin verhandelen het snelle equivalent. In wezen betekent handelen in BTC dat je profiteert van de zeer onvoorspelbare aard van deze cryptomunt. Deze aanpak vereist techniek en inzicht in de markt, dus zorg ervoor dat je voldoende onderzoek doet voordat je er zelfs maar aan begint. En om het nog iets complexer te maken: er zijn verschillende manieren waarop je kunt handelen in Bitcoin. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet:

  • Day trading: Bitcoin daytrading omvat korte en snelle transacties, waardoor je kans hebt op kleine en snelle inkomsten. Deze methode bestaat uit het nauwgezet analyseren van de markt, het zien van kleine winstgevende mogelijkheden en het kapitaliseren voor een kleine winst. Aan het einde van de dag heb je hopelijk een mooie winst!
  • Swing Trading: Als HODLing op lange termijn is en day trading tijdelijk, dan is swing trading een soort tussenvorm. De wachttijd van swing traders is niet zo lang als die van een HODLer en niet zo kort als die van een daytrader.Net als HODLers kopen swing traders op een laag moment. Ze wachten een tijd af om hun cryptomunten in prijs te zien stijgen en verkopen ze voor een hoge prijs.
  • Arbitrage: Arbitrage is ook een manier om geld te verdienen met Bitcoin. is vergelijkbaar met de ontwerpen over. In plaats van te zoeken naar kansen binnen één echange, zoeken investeerders naar die mogelijkheden over verschillende platforms. Het werkt vrij simpel. Men koopt BTC op één exchange en verkoopt het vervolgens op een andere exchange voor een hogere prijs.

Is deze techniek echt zo simpel als het lijkt?

Deze techniek klinkt simpeler dan het lijkt. Het vereist veel oefening, omdat de cryptomarkt volatiel is. Het versturen van Bitcoin van de ene exchange naar de andere kost tijd. In de tussentijd kan de waarde van Bitcoin alweer gezakt zijn, waardoor je niet altijd winst maakt of zelfs verlies. Hoe dan ook vereist arbitrage veel eigen onderzoek. Ontdek wel strategie het beste voor jou werkt en bepaal op basis daarvan de beste methode om geld te verdienen met Bitcoin.

Tip 4: Word affiliate partner

Veel bedrijven maken gebruik van affiliate marketing bij gloednieuwe klanten. Dit type van marketing houdt in dat je een link van een exchange of broker, zoals Bitvavo, deelt met familie, vrienden of kennissen. Of misschien kun de link wel delen op je website. Wanneer iemand zich via jouw link inschrijft op de exchange/broker ontvang je commissie. Dit is vaak een bepaald percentage van de handelskosten. Op Bitvavo ontvang je bijvoorbeeld 15 procent van de handelskosten.

Waarom is affiliate marketing zo lucratief?

Een groot voordeel van een affiliate programma is dat je geen cent hoeft te investeren om geld te verdienen. Het enige wat je doet is deelnemen aan een marketingprogramma. Niet alleen Bitvavo, maar ook Paxful heeft een mooi affiliate programma. Je kunt er op een simpele en snelle manier geld verdienen met Bitcoin. Probeer het eens uit, zouden we zeggen!

Tip 5: Accepteer Bitcoin als betaling

Bitcoin is in korte tijd volwassen geworden. We zien dan ook steeds meer bedrijven die deze cryptocurrency accepteren als betaling voor hun producten en diensten. Misschien heb jij wel een egen bedrijf. Waarom zou je niet overwegen om BTC als betaling te accepteren? Het maakt betalingsprocedures sneller, veiliger en eenvoudiger. Bovendien bereik je er mensen van over de hele wereld mee.

Hoe accepteer je Bitcoin als betaling?

We hebben meer goed nieuws: het is heel eenvoudig om te beginnen met het accepteren van Bitcoin. Stel je voor dat je een fysiek bedrijf hebt. In dat geval plaats je een klein bordje in jouw winkel en en in de buurt van de kassa. Dit trekt ongetwijfeld de aandacht van klanten. Wanneer je een online bedrijf hebt kun je eventueel  een banner op de homepage zetten. Of integreer een speciale tool om Bitcoin betalingen op jouw website aan te kunnen bieden. Bekende Bitcoin betalingstools voor sites zijn bijvoorbeeld:

  • BitPay
  • Coinbase
  • GoCoin
  • Shopify
  • CoinsBank
  • Coingate

Plaats een reactie