Kennisbank

Wat is copywriting?

copywriting

Copywriting is het op een dusdanige manier schrijven van teksten voor verkoop en/ of marketing voor producten, diensten en campagnes dat de lezer actie onderneemt. Een actie kan bijvoorbeeld het aanschaffen van een product zijn maar ook inschrijven op een nieuwsbrief, een offerte aanvragen, een donatie doen of ergens op klikken.

Lees verder

Affiliate betekenis

affiliate betekenis

Als je met affiliate marketing gaat beginnen dan kom je al snel met de term affiliate in aanraking. Of het wordt los gebruikt of het wordt in combinatie met andere termen gebruikt (affiliate marketing, affiliate netwerk). Wat is de betekenis van affiliate?

Lees verder

Affiliate marketing voor- en nadelen

affiliate marketing voordelen en nadelen

Affiliate marketing is een prachtig model om online geld te verdienen. De opstartkosten zijn laag en de verdiensten kunnen hoog zijn. Dit zijn veelgehoorde voordelen van affiliate marketing. Maar zijn en er nog meer voordelen? En zitten er ook nadelen aan affiliate marketing? Lees dit artikel en je krijgt antwoord op deze vragen.

Lees verder

Bol.com affiliate programma

bol.com affiliate programma

Naast de Nederlandse en internationale affiliate netwerken zijn er ook grote webshops die een eigen affiliate programma hebben. Bol.com is zo’n webshop. Met het Bol.com affiliate programma kun je alle producten die op Bol.com te koop zijn promoten in ruil voor een commissie. Lees hier hoe het affiliate programma werkt en wat de voor- en nadelen zijn.

Lees verder

Wat is blockchain?

blockchain

Wat is blockchain? Blockchain wordt ook wel de grootste uitvinding sinds het internet het levenslicht zag genoemd. Blockchain wordt vaak in combinatie met cryptocurrency zoals Bitcoin genoemd maar heeft veel meer mogelijkheden. I dit artikel een kleine uitleg over wat blockchain is.

Lees verder

4 Affiliate marketing afrekenmodellen

affiliate marketing afrekenmodellen

Afrekenmodellen vind je bij verschillende vormen van online marketing en ook bij affiliate marketing. Affiliate marketing heeft verschillende afrekenmodellen die gebruikt kunnen worden. Een afrekenmodel bepaalt hoe en wanneer er een commissie van de publisher aan de affiliate uitgekeerd wordt. In dit artikel vind je de 5 meest gebruikte affiliate marketing afrekenmodellen.

Lees verder

Wat kost affiliate marketing?

wat kost affiliate marketing

Wat kost affiliate marketing? Een vraag die veel mensen zichzelf stellen als ze met affiliate marketing willen beginnen. Het antwoord is van meerdere factoren afhankelijk en in dit artikel zullen we uiteen zetten wat voor kosten er bij komen kijken als je met affiliate marketing wil beginnen.

Lees verder

Affiliate programma Wehkamp

affiliate programma wehkamp

Als je met affiliate marketing bezig bent, kun je je aansluiten bij één van de vele Nederlandse en buitenlandse affiliate netwerken. Maar wist je dat er ook diverse bedrijven een eigen affiliate programma hebben? Zo is er het affiliate programma van Wehkamp. Met dit programma kun je alle producten die door Wehkamp verkocht worden promoten tegen een interessante commissie.

Lees verder

Wat is Google Analytics?

google analytics

Google Analytics is een gratis webstatistieken tool waarmee je je website verkeer kunt analyseren. De gratis statistieken tool van Google is één van de belangrijkste stukjes software die je aan je website moet toevoegen als je geld wil verdienen met je website.

Lees verder

Wie is Harm van Wijk?

harm van wijk

Drs. Harm van Wijk is een bekende naam in de beleggingswereld. Hij heeft vele jaren ervaren en voor grote namen als ABN AMRO en Fortis bank gewerkt. Daarnaast is drs. Harm van Wijk tegenwoordig ook bekend met zijn eigen website beleggen.com en van diverse online trainingen op het gebied van beleggen.

Lees verder

Wie is Mitchell Weijerman?

mitchell weijerman

Mitchell Weijerman is een vrij bekend persoon in de online marketing wereld. Hij is één van de oprichters van Team Unstoppable waar Jia Ruan het gezicht van is en Mitchell meer op de achtergrond werkt. Daarnaast is hij bekend van zijn eigen SMMA training waarmee hij zijn cursisten leert om een eigen succesvolle social media agency op te starten.

Lees verder

Transavia affiliate programma

transavia affiliate programma

Heb je reis gerelateerde website of blog en wil je hier extra geld mee verdienen? Dan is het Transavia affiliate programma misschien wel iets voor jou. Als affiliate van Transavia verdien je een commissie voor elke bezoeker die via jouw website een vlucht boekt.

Lees verder

Wat is een productfeed?

productfeed

Een productfeed ook wel datafeed of XML feed genoemd is een bestand met daarin gegevens van producten. Adverteerders stellen deze beschikbaar aan affiliates zodat zij deze in kunnen lezen om op een affiliate website te gebruiken. Een productfeed wordt vaak als XML bestand aangeboden maar kan ook in csv of platte tekst aangeboden worden.

Lees verder

4 Online marketing afrekenmodellen

afrekenmodel

Als je met affiliate marketing en/ of online marketing begint, zul je ontdekken dat er meerdere manieren zijn om een commissie te ontvangen of om te betalen voor een advertentie. De meest bekende is natuurlijk dat je betaald wordt als er een verkoop plaatsvindt. Maar er zijn nog een paar, minder bekende, afrekenmodellen.

Lees verder

Wat zijn zoekwoorden?

zoekwoorden

Zoekwoorden zijn de woorden die een gebruiker als zoekopdracht intikt in de zoekmachine om ergens op te zoeken. Het is afkomstig van het Engelse keywords. Voor SEO zijn zoekwoorden de basis van de contentstrategie.

Lees verder

Wat is Facebook adverteren?

facebook adverteren

Een goed alternatief voor Google Ads is Facebook adverteren. Google Ads en adverteren op Facebook werken niet hetzelfde maar kunnen er beide voor zorgen dat je meer klanten met je website krijgt.

Lees verder

Wat is Google Ads?

google ads

Google Ads (voorheen Google AdWords en Google AdWords Express) is het advertentie programma van Google. Met Google Ads kun je in de zoekmachine zelf, YouTube maar ook op de partner websites van Google adverteren. Advertenties worden op basis van een veiling getoond. Je maakt pas kosten als er op een advertentie geklikt wordt.

Lees verder

Droog trainen tips

droog trainen

Droog trainen is een manier van trainen met als doel je spieren zichtbaarder te maken. Met droog trainen wil je vet verliezen zonder dat je (al te veel) spiermassa verliest. Je ontkomt er niet aan dat je spiermassa verliest, maar dit wil je tot een minimum beperken. Een negatieve energiebalans is niet voldoende, je moet er ook voor zorgen dat je de juiste voeding binnen krijgt.

Lees verder

Boek de Laptop Lifestyle Jacko Meijaard

laptop lifestyle jacko meijaard

De Laptop Lifestyle is het eerste fysieke boek van Jacko Meijaard. De meeste zullen Jacko kennen als de oprichter van de Affiliate Marketing Revolutie, de cursus waarmee hij zijn cursisten leert om zelf een affiliate marketing website op te zetten en daar geld mee te verdienen. In het boek De Laptop Lifestyle neem Jacko de lezer mee op zijn reis naar et opbouwen van een waar affiliate marketing imperium. Lees over zijn geslaagde projecten, zijn aanpak maar ook over zijn mislukkingen.

Lees verder

Hoeveel geld kun je met affiliate marketing verdienen?

affiliate marketing verdiensten

Hoeveel geld kun je met affiliate marketing verdienen? Een interessante vraag voor iedereen die met affiliate marketing wil beginnen of er al mee bezig is. Want hoewel affiliate marketing natuurlijk hartstikke leuk om te doen is, gaat het wel om geld verdienen. In dit artikel krijg je antwoord op de vraag.

Lees verder