Affiliate betekenis

Als je met affiliate marketing gaat beginnen dan kom je al snel met de term affiliate in aanraking. Of het wordt los gebruikt of het wordt in combinatie met andere termen gebruikt (affiliate marketing, affiliate netwerk). Wat is de betekenis van affiliate?

Wat is affiliate marketing?

Voordat we verder gaan met de betekenis van een affiliate, zullen we eerst uitleggen wat affiliate marketing is.

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij minimaal 2 maar meestal 3 partijen betrokken zijn. De affiliate promoot product en/ of diensten van de publisher via een affiliate netwerk of rechtstreeks in ruil voor een vergoeding.

Je prijst dus eigenlijk iets van iemand anders aan en ontvangt daar geld voor.

affiliate marketing proces

Wat is een affiliate?

Een affiliate is de persoon die de producten en/ of diensten van anderen promoot in ruil voor een commissie. Het promoten kan op verschillende manieren waarbij de meest voorkomende manier met een website is.

Andere manieren hoe een affiliate kan promoten:

  • Met een webshop
  • Via social media, bijvoorbeeld Instagram of YouTube
  • Via een mailinglijst

Hoe word je affiliate?

Eigenlijk is er niet veel voor nodig, bijna iedereen kan het worden. Je hebt een platform nodig (zie hierboven) waarop je de producten en/ of diensten gaat promoten. Vervolgens meld je je aan bij een affiliate netwerk (dit kan een Nederlands affiliate netwerk zijn maar het kan ook een internationaal opererend affiliate netwerk zijn).

Vervolgens zoek een je affiliate programma dat je wil promoten en plaatst links op je website, social media of in je nieuwsbrief. Op het moment dat er iemand via jouw affiliate link iets koopt, ontvang je een vergoeding. De vergoeding is per programma verschillende en kan van een paar Eurocent tot een paar honderd Euro zijn.

Samenvatting affiliate betekenis

Hopelijk is het je nu duidelijk dat de affiliate de promotie op zich neemt in ruil voor een vergoeding. Meestal wordt dit via een website gedaan maar het kan dus ook op andere manieren.

Wil je meer weten over affiliate marketing? Overweeg dan om een affiliate marketing cursus te volgen.

affiliate marketing video

Plaats een reactie