Beste WordPress plugins voor je affiliate website

Heb je een affiliate website of wil je er één starten en gebruik je WordPress? Dan zijn er een aantal plugins die handig zijn om te gebruiken. In dit artikel vind je een overzicht van de beste WordPress plugins voor je affiliate website.

Waarom een WordPress plugin gebruiken?

WordPress is een super handig systeem om een website mee te maken maar standaard is niet alle functionaliteit die je wil hebben aanwezig. Hiervoor zijn plugins ontwikkeld. Een plugin is een pakketje met bestanden die een bepaalde functionaliteit verzorgen. Voorbeelden van plugins zijn:

Een zo zijn er nog duizenden plugins die je kan gebruiken. Ook voor een affiliate website zijn er handige plugins beschikbaar.

ThirstyAffiliates

wordpress plugin thirstyaffiliates

Een affiliate link is meestal een lange, moeilijk leesbare URL. Bovendien kan het beheren van je affiliate link een nachtmerrie worden als je deze veel gebruikt en aan moet passen. Dit zijn precies een paar van de problemen die de plugin ThirstyAffiliates oplost. ThirstyAffiliate is een zogenaamde affiliate linkmanager.

Op een centrale plek kun je een mooie, korte en beschrijvende naam aan je affiliate link geven en met één aanpassing verander je alle links mocht dit nodig zijn. Ook handig is dat je de statistieken van de links kan bekijken.

Er is een gratis en een uitgebreidere, betaalde versie van ThirstyAffiliates beschikbaar.

WP Product Review Lite

wp product review lite

WP Product Review Lite is de ideale plugin om producten te reviewen. De plugin zorgt voor een review gedeelte waar je het product dat je reviewt op verschillende punten beoordeelt. Bezoekers op je website zien in één oogopslag de goede en slechte punten van het product.

product review

Ook handig is dat de beoordeling in de zoekresultaten van Google terug te vinden is. Als iemand in Google op een bepaald product zoekt waar jij een review voor geschreven hebt, zullen zij de sterren zien waarmee het opvallender is en er eerder op geklikt zal worden.

Yoast SEO

yoast seo

Voor elke website eigenaar die aan SEO doet is de plugin Yoast SEO eigenlijk de eerste plugin die geïnstalleerd moet worden. Met Yoast SEO kun je de on page SEO van je pagina’s controleren. Je ziet in één oogopslag of de pagina goed voor Google geoptimaliseerd is. Daarnaast krijg je nog diverse geavanceerde mogelijkheden zoals het instellen van een goede pagina titel, meta tag description en eventueel of een pagina niet geïndexeerd moet worden door Google. Ook is er de mogelijkheid om een XML sitemap aan te maken alhoewel dit vanaf versie 5.5 in WordPress standaard is.

Staar je trouwens niet blind op het groen krijgen van alle bolletjes in Yoast SEO. De plugin werkt goed maar is niet allebepalend.

Plaats een reactie