Hoeveel geld kun je met affiliate marketing verdienen?

Hoeveel geld kun je met affiliate marketing verdienen? Een interessante vraag voor iedereen die met affiliate marketing wil beginnen of er al mee bezig is. Want hoewel affiliate marketing natuurlijk hartstikke leuk om te doen is, gaat het wel om geld verdienen. In dit artikel krijg je antwoord op de vraag.

Wat kun je met affiliate marketing verdienen?

Oké, je bent benieuwd hoeveel je met affiliate marketing kan verdienen. Het antwoord is niet een simpel getal, wat je kan verdienen is namelijk van een flink aantal factoren afhankelijk.

  • Welke niche je kiest
  • Wat voor platform je kiest
  • Hoeveel werk je verzet
  • Op welk land je je richt
  • Welke taal je gebruikt

Zoals je ziet zijn er nogal wat factoren die van invloed zijn.

geld verdienen affiliate marketing

Welke niche kies je?

De niche is de markt waar je je in gaat begeven. Een niche is een deel van een grotere markt. Zo heb je de afvallen markt, een niche daarvan is “in 10 weken in je trouwjurk” of “afvallen na je bevalling”. De kunst is om een niche te vinden waar niet zo veel concurrentie is maar die toch groot genoeg is om er geld in te verdienen.

De beste niches waar je geld in kan verdienen:

  • Afvalprogramma’s zoals Atkins, Paleo, Keto. Gewichtverlies voor probleem gebieden zoals armen, dijen, mannenborsten, supplementen zoals eiwitshakes, vitamines.
  • Financiele diensten zoals credit cards, leningen. Online geld verdienen met passief inkomen of FOREX.
  • Huisdieren zoals katten (Bengaalse kat, veiligheids producten voor katten), honden (Doberman, Mopshond, riemen en tuigjes).
  • Dating zoals online dating voor 50+, kinky.

Wat voor platform kies je?

Affiliate marketing kan je op verschillende manieren toepassen. De meest gebruikte manier is om een website of blog te gebruiken maar je kan ook gebruik maken van social media, een nieuwsbrief, met adverteren of via een andere website zoals Marktplaats. De keuze van je platform heeft gevolgen voor je bereik.

De beste manier of de meeste mensen te bereiken is door een website of een blog te nemen. Ook kan social media goed werken maar dan moet je wel veel volgers hebben. Daarbij moet wel gezegd worden dat je minder verkopen via social media zal realiseren omdat mensen op social media niet echt op zoek zijn naar een product.

Hoeveel werk verzet je?

Met de hoeveel werk bedoel ik hoeveel content produceer je. Bij een website en een blog maar ook bij social media en YouTube is de hoeveelheid content enorm belangrijk. Het zorg er voor dat je doelgroep jou beter kan vinden en het geeft je meer kansen om verkopen te realiseren. Des te meer content je online zet, des te meer val je op en hoe groter de kans is op verkopen.

Op welk land richt je je?

In Nederland kun je een heel leuk inkomen met affiliate marketing verdienen. Maar Nederland is natuurlijk maar een klein land. Als je je op andere landen richt, kun je een veelvoud verdienen. Amerika is ten eerste vele malen groter dan Nederland. En daarbij speelt ook nog dat affiliate marketing in Amerika veel groter is.

Welke taal gebruikt je?

Naast het land speelt de taal ook een rol. Met de Engelstalige markt kun je je op bijna de hele wereld richten. Wat er ook voor zorgt dat je veel meer kan verdienen dan wanneer je je bijvoorbeeld op de Nederlandstalige markt richt.

Voorbeelden van affiliate marketing inkomen

In Nederland zijn mensen niet heel open over hun inkomsten en over affiliate inkomsten kom je ook niet heel veel te weten. Toch zijn er wel een paar mensen die een indicatie geven hoeveel ze verdienen met affiliate marketing.

Jacko Meijaard bijvoorbeeld. Jacko is de bedenker van de Affiliate Marketing Revolutie, de cursus waarmee je alles over affiliate marketing leert. Hij verdiende afgelopen maand het duizelingwekkende bedrag van € 92.866,44!

affiliate marketing verdiensten

Dat is misschien nog wel logisch. Maar ook één van zijn cursisten verdient heel aardig, namelijk € 10.780,- in één maand.

affiliate marketing verdiensten

Nederland is heel aardig. Maar als je de bedragen in Amerika ziet, dan zul je helemaal schrikken. Hier staat een affiliate website waar meer dan 200K per maand verdiend wordt!

affiliate marketing inkomen

Zo zie je wat er mogelijk is om met affiliate marketing te verdienen. Natuurlijk duurt dit wel even voordat je dit soort bedragen haalt, als je het ooit al haalt. Maar een maandinkomen zodat je niet meer voor een baas hoeft te werken, is zeker mogelijk.

Wil je ook geld met affiliate marketing verdienen? Begin dan met de Affiliate Marketing Revolutie, dé Nederlandse affiliate marketing cursus waar je alle tips en trucs leert om zelf een succesvolle affiliate website te maken.

Plaats een reactie