Wat kost affiliate marketing?

Wat kost affiliate marketing? Een vraag die veel mensen zichzelf stellen als ze met affiliate marketing willen beginnen. Het antwoord is van meerdere factoren afhankelijk en in dit artikel zullen we uiteen zetten wat voor kosten er bij komen kijken als je met affiliate marketing wil beginnen.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij affiliates producten van publishers promoten in ruil voor commissie. Er zijn verschillende manieren om commissies te krijgen, bijvoorbeeld door iemand naar de website van de publisher te sturen, bezoekers een offerte aan te laten vragen of door een product via een affiliate link te verkopen. Van te voren spreek je af wanneer je een commissie ontvangt.

Wat kost affiliate marketing?

Het antwoord hierop is niet zo eenvoudig te geven omdat affiliate marketing op verschillende manieren toegepast kan worden. Ik zal daarom verschillende opties opsommen met daarbij een kostenindicatie.

Affiliate marketing met een website

De meest voorkomende vorm om affiliate marketing toe te passen is door een website te bouwen en de bezoekers via zoekmachine optimalisatie (SEO) naar je website te krijgen. Met deze vorm kun je voor een laag bedrag beginnen. Je hebt een domeinnaam (€ 10,- per jaar), webhosting (verschillende prijzen maar je kan al voor zo’n € 25,- per jaar beginnen). Dit zijn de minimale kosten die je kwijt bent. Je moet dan wel zelf de website bouwen (of iemand vragen die het gratis voor je doet).

Het nadeel van deze manier is dat het een tijd kan duren voordat je een groot aantal bezoekers op je website krijgt en dus ook voordat je geld met je website verdient.

Dit proces kun je versnellen door te gaan adverteren, bijvoorbeeld met Google Ads of door op Facebook en Instagram te adverteren. De kosten voor adverteren verschillen maar je moet er wel rekening mee houden dat je een budget van zo’n € 300,- per maand moet hebben om te adverteren op Google. Voor Facebook en Instagram zal het iets lager zijn.

Affiliate marketing zonder website

Het is niet per se nodig om een website te hebben. Je kan ook gebruik van social media (Instagram en YouTube) of van een mailinglijst om geld met affiliate marketing te verdienen. In principe zijn hier geen kosten aan verbonden mits het je eigen social media kanaal en/ of mailinglijst is. Wel is het belangrijk om veel volgers of een grote mailinglijst te hebben zodat je veel mensen kan bereiken.

Samenvatting affiliate marketing kosten

Zoals je hebt kunnen lezen, kan je al met een klein budget met affiliate marketing beginnen. Het is niet nodig om heel veel geld uit te geven. Natuurlijk kun je de kosten op laten lopen door werk uit te besteden, software aan te schaffen en duurdere hosting te nemen.

Wil je zelf leren hoe je succesvol wordt met affiliate marketing? Volg dan de Affiliate Marketing Revolutie cursus van Jacko Meijaard. Voor slechts € 47, leer je hoe je zelf een website maakt, hoe je met affiliate marketing start en uiteindelijk geld met affiliate marketing verdient.

Meer informatie over de cursus.

Plaats een reactie