Huddle review

Huddle, van de Internet Marketing Unie (IMU), is dé oplossing om online trainingen aan te bieden en om een online community te bouwen. Waarschijnlijk heb je over Huddle gehoord, overweeg je om er mee te beginnen en wil je nu meer weten over deze software. Ik heb een Huddle review voor je gemaakt en hopelijk kun je met deze review een goede keuze maken.

Wat is Huddle?

Online ondernemen wint aan populariteit, online trainingen en communities zie je steeds meer aangeboden worden en dit is precies wat Huddle jou kan bieden. Huddle is een zogenaamde SAAS oplossing (Software As A Service). De software kun je gebruiken, je hoeft niks te installeren of te onderhouden. Dit is allemaal voor je geregeld.

Met de software kun je 2 belangrijke dingen:

 • Online trainingen aanbieden – je kan betaalde en gratis trainingen aanbieden. Er zijn verschillende membership niveau’s aan te brengen zodat je ook verschillende leden verschillende soorten toegang kan geven. Dit is ideaal voor video trainingen.
 • Community – de community functie kun je zien als een forum. Ook hier kun je bepalen of leden moeten betalen of gratis toegang hebben. Het is ideaal om informatie en kennis uit te wisselen. Je kunt bijvoorbeeld een community hebben met mensen die willen afvallen. De leden kunnen hun vragen hier stellen en andere leden kunnen reageren.

Huddle is een ideale oplossing voor online ondernemers die trainingen willen aanbieden en/ of een community willen starten.

Start je gratis 14-daagse proefperiode Klik hier!

Wie heeft Huddle op de markt gebracht?

Huddle is op de markt gebracht door de eigenaren van de IMU, Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Naast hen zijn er nog developers eigenaar van Huddle. Het fijne is dat de software Nederlands is, support wordt ook in het Nederlands gegeven wat bij de communicatie handig is.

Voor wie is Huddle?

Huddle richt zich voornamelijk op ondernemers die hun kennis online willen delen. Vaak zijn het trainers en coaches die van de software gebruik maken maar in principe kan iedereen er gebruikt van maken. Kennis kan men gratis of betaald aanbieden. Huddle kan je aan een bestaande website koppelen of je kunt een aparte domeinnaam gebruiken.

Wat krijg je?

Zoals eerder gezegd bestaat Huddle uit 2 onderdelen:

 • E-learning gedeelte
 • Community gedeelte

E-learning

Hier kun je digitaal lesmateriaal zoals e-books, video’s, audioprogramma’s en PDF’s plaatsen. Je kunt verschillende programma’s aanmaken en deze weer onderverdelen in modules en lessen.

Voor de toegang kun je gebruik maken van verschillende levels zodat je een gebruiker precies kan geven waar voor betaald is.

De leden kunnen via een voortgangsindicatie zien hoe ver ze met de lessen gevorderd zijn. Je kan de lessen in de vorm van content dropping aanbieden. Dit betekent dat er op van te voren bepaalde tijdstippen content vrijgegeven wordt. Bijvoorbeeld elke week een les. Eventueel kun je een toets aan een module toevoegen zodat de leden hun kennis kunnen toetsen.

Community

Het community gedeelte is een forum. Je kunt zelf kiezen of je dit openbaar maakt zodat iedereen dit kan zien of dat je het besloten maakt zodat alleen geregistreerde leden toegang hebben (al dan niet betaald). Het idee achter het forum is dat het een soort social platform a la Facebook is.

Je kan het forum in eigen huisstijl maken. Op het forum kun je verschillende boards (forum onderwerpen) maken. Elk lid heeft een eigen profiel waar hij of zij informatie op kwijt kan. Leden kunnen onderling berichten versturen en elkaar taggen.

Mijn ervaring met Huddle

De software zelf werkt er makkelijk en intuïtief. Digitale cursussen kun je met Huddle heel erg goed aanbieden. Het is overzichtelijk voor de gebruikers en gebruikers kunnen het overal en op elk apparaat bekijken.

Het forum gedeelte kan heel goed werken als je voldoende leden hebt. Het kan je helpen met het uitbesteden van je klantenservice omdat je hier vragen kan beantwoorden of nog mooier dat leden elkaar gaan helpen. Bovendien kan de content door Google geïndexeerd worden zodat je extra waarde voor je website creëert.

Wat anderen over Huddle zeggen

Linda Nordholt – Op 28-12 zijn we (eerst nog wat voorzichtig) begonnen met de lancering. Gisteren is onze tweede campagne gelanceerd en inmiddels hebben we 447 leden!! — We zijn nu een week verder en hebben inmiddels 623 leden en heel veel levendigheid: 1700 berichten !!

Harm van Wijk – Het aantal leden van de slimste belegger groeit enorm snel. We zijn een aantal maanden geleden gestart en inmiddels hebben we meer dan 1.000 leden. Blijkbaar is er veel behoefte aan het uitwisselen van kennis over beleggen. Dat hadden we niet gekund zonder team Huddle. We doen het ook goed in google!

Voorbeelden van Huddle communities

Huddle e-learning:

huddle voorbeeld

 

Huddle community:

huddle community

Support

De ondersteuning is goed geregeld. Er is een aparte helpdesk voor Huddle die snel reageert op vragen en problemen.

Huddle Kopen/ prijs

Huddle koop je niet maar je neemt een abonnement. De software wordt dus niet jouw eigendom. Er zijn 2 verschillende abonnementen:

 • Een maand abonnement voor € 97,- per maand
 • Een jaar abonnement voor € 950,- per jaar

Met een jaar abonnement ben je per jaar € 214,- goedkoper uit dan als je per maand betaalt. De functionaliteit is voor beide abonnementen gelijk.

Je kan Huddle altijd 14 dagen gratis uitproberen, je betaalt pas na 14 dagen.

Garantie

Huddle heeft een 14 dagen niet goed geld terug garantie op je aanschaf.

Voordelen van Huddle

Met Huddle kun je je business laten groeien door eenvoudig digitale producten aan te bieden. Daarnaast kun je een forum starten waar je jouw community online kunt ontmoeten. Je kunt jouw leden doorlopend waarde bieden. Voor jezelf creëer je vrijheid, je kan hetzelfde product oneindig vaak verkopen zonder dat je er (veel) meer werk aan kwijt bent. Bovendien kun je het overal waar internet is bedienen.

Nadelen van Huddle

Een community opbouwen kost tijd, hier moet je wel tijd in investeren. Digitale producten maken is ook echt werken, hier vergissen veel ondernemers zich nog wel eens in. Kortom de software is super maar je moet zelf ook nog wat werk verzetten.

Eindconclusie

Wil je een online business door je kennis te verkopen? Of wil je een online community starten? Dan is Huddle de ideale software hier voor. Je hebt geen omkijken naar het installeren en je hebt goede ondersteuning bij het inrichten van de software

Veelgestelde vragen

 • Is Huddle gratis?
  Nee, helaas is Huddle niet gratis. Je kan een maand- of jaarabonnement nemen. Een jaarabonnement is goedkoper.
 • Heb ik aparte hosting nodig voor Huddle?
  Nee, Huddle is een zogenaamde SAAS oplossing en dat betekent dat de hosting inclusief. Je kan Huddle wel als subdomein aan jouw bestaande website koppelen. Dat ziet er dan als volgt uit: huddle.websitenaam.nl (je kan zelf een naam verzinnen voor huddle).
 • Heeft het voordelen voor Google?
  Zeker! Alle content van het openbare forum wordt door Google geïndexeerd en kan er dus voor zorgen dat je hoger in Google komt (afhankelijk van wat er op het forum geplaatst wordt natuurlijk).
 • Kan ik statistieken inzien?
  Ja, je kan zien hoeveel bezoekers er op je Huddle komen en welke gebruikers ingelogd zijn.
 • Doet Huddle het ook op mobiel?
  Ja, Huddle is volgens het zogenaamde Mobile first principe gebouwd. Dit betekent dat de layout in eerste instantie voor mobiel ontworpen is. Daarnaast is er voor Huddle een gratis app die men kan gebruiken.

14 dagen gratis uitproberen

Wil je ook vrijheid in je leven met een online business? Probeer Huddle gratis 14 dagen uit.

Huddle review
4.3 / 5 Reviewer
{{ reviewsOverall }} / 5 Gebruikers (0 stemmen)
Voordelen
 • Meer vrijheid met je business
 • Hoger in Google komen
 • Oneindig schaalbaar model
Nadelen
 • Het kost tijd om een community op te bouwen
 • Goede online producten maken is niet zo eenvoudig
Samenvatting
Huddle is ideaal om een online business op starten.
Prijs4
Materiaal4
Kwaliteit4.5
Support4.5
Wat anderen zeggen... Laat jouw beoordeling achter
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Geverifieerd
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Laat jouw beoordeling achter

Gratis e-book!

Meer weten over het aanbieden van online trainingen? Download het gratis e-book.

Download gratis e-book

You have Successfully Subscribed!