Plug & Pay review

Simpel en snel een betaalpagina aan je website of webshop koppelen, dat is de belangrijkste functie van Plug & Pay. Maar dat kan toch ook met bijvoorbeeld PayPro? Dat klopt maar naast de eenvoudige implementatie van een betaalpagina heeft Plug & Pay nog een paar hele interessante functies.

Wat is Plug & Pay?

Plug & Pay is software waar je jouw website of webshop mee kan connecten om een betaaloptie aan jouw klanten aan te bieden. Het is een zogenaamde SAAS (Software As A Service) software. Dit betekent dat de software in de Cloud beschikbaar is (net zoals bijvoorbeeld Gmail). Het voordeel voor de ondernemer is dat hij of zij geen omkijken heeft naar updates. Deze worden door de makers van Plug & Pay verzorgd.

Plug & Pay verzorgt dus alleen het betaal gedeelte. Je moet zelf een website of webshop hebben. Nu denk je misschien dat er zo veel van dit soort aanbieders zijn (PayPro, Mollie etc) en dat klopt ook. Maar deze software heeft een paar interessante extra’s:

 • Plug & Pay is ontwikkeld om een zo hoog mogelijke conversie te halen
 • Je kan het gebruiken voor eenmalige betalingen en voor abonnementen
 • Het is eenvoudig om een upsell toe te voegen, dit kan met één klik
 • Je kan A/B testen uitvoeren
 • Je kan koppelingen met je boekhoudsysteem opzetten zodat je automatisch klanten kan toevoegen en facturen automatisch kan versturen
 • Sinds kort is er ook een affiliate systeem aan Plug & Pay toegevoegd

Zoals je ziet is het meer dan alleen maar een betaaloptie die je aanbiedt.

Hoe werkt Plug & Pay?

Als je gebruik maakt van de dienst Plug & Pay krijg je toegang tot een online omgeving waar je producten aan kunt maken. Om betalingen te kunnen ontvangen moet je ook een account bij Mollie hebben. Dit is trouwens gewoon gratis, dus geen zorgen daar over. Je kan alles naar je hand zetten. Bijvoorbeeld de diverse mails aanpassen.

Over de makers

Plug & Pay is ontwikkelde door de IMU. De IMU is een bedrijf van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Al vele jaren timmeren zij aan de weg met hun online marketing trainingen en de laatste jaren zijn ze meer gaan focussen op software. Software zoals Phoenix (een website systeem op basis van WordPress) en Huddle (software om een community op te zetten). Plug & Pay is het laatste kindje van deze 2 ondernemers.

Plug & Pay koppelingen

Eén van de mooiste features zijn de koppelingen die je met andere system op kan zetten. Met deze koppelingen kun je een geheel automatisch proces opzetten. Als voorbeeld:

 • Je maakt een betaalpagina aan
 • Klant vult zijn gegevens in en betaalt
 • Door een Zapier koppeling wordt er een contact in je boekhoudsysteem aangemaakt en tegelijkertijd wordt er een factuur aangemaakt
 • In Plug & Pay wordt een automatische incasso ingepland

Zo kun je door eenmalig een betaalverzoek aan te maken voortaan automatisch incasseren.

Belangrijkste functionaliteit

Er zijn veel features die bij deze software geleverd worden. Ik zal de belangrijkste bespreken

Eenvoudig betaalpagina’s maken

Dit is de belangrijkste functionaliteit. In een handomdraai zet je een betaalpagina op. De pagina zit vol met conversie triggers die als doel hebben om de pagina beter te laten converteren. Ook kun je een upsell op de pagina plaatsen. Dit kun je zien als een soort kassaknoopje. Je weet wel als je bij de benzinepomp komt en de vriendelijk dame achter de kassa vraagt of je ook gebruik wil maken van de aanbieding. Zo kun je extra verkopen realiseren.

Plug & Pay affiliate marketing

De nieuwste functionaliteit is dat je producten via affiliate marketing kan aanbieden. Het staat nog in de kinderschoenen want er zijn nog niet veel affiliate aanbieders maar dit kan in de toekomst natuurlijk veranderen. Even in de gaten houden of dit een geduchte tegenstander van PayPro, Tradetracker en Daisycon wordt!

Plug & Pay Betaalmethoden
Plug & Pay Upsell
Plug & Pay Conversie triggers

Wat kost Plug & Pay?

Er zijn 2 verschillende abonnementen en deze 2 abonnementen kun je op 2 verschillende manieren betalen; per jaar of per maand. Bij betaling per jaar krijg je bijna 2 maand gratis.

 • Het Plug & Pay Enterprise pakket (dit is inclusief affiliate marketing) kost € 1.70,- per jaar of € 175 per maand
 • Het Plug & Pay Premium pakket kost € 497,- per jaar of € 49,- per maand

Wat anderen over Plug & Pay zeggen

Niels Bosman – Duizenden euro’s extra
De impact is enorm. Door het gebruik van kassakoopjes verdien ik nu duizenden euro’s per maand extra. Top feature. Ik raad het iedereen aan.

Bas Urlings – 296 extra verkopen
Het affiliate systeem is bizar krachtig als je met ambassadeurs werkt. In enkele dagen had ik 6 affiliates voor mijn boek die in een week 296 extra boeken voor mij wisten te verkopen!

Maaike Koolhoven – Eindelijk de 1-klik upsell!
Eindelijk een perfecte oplossing voor een 1-klik upsell in Nederland. De betaalpagina ziet er superstrak uit zonder afleiding voor de bezoeker. Dit gaat heel veel extra omzet opleveren.

Plug & Pay kopen of laten liggen?

Naar mijn mening is dit is een zeer interessante optie voor ondernemers die redelijk veel online verkopen en helemaal als je daarbij abonnementen verkoopt. De software is redelijk eenvoudig opgezet en werkt erg makkelijk. Het neemt je veel tijd en werk uit handen en dat voor een prijs van een paar tientjes per maand.

Het affiliate marketing gedeelte moet zich nog bewijzen dus daar kan ik op dit moment geen goede mening over geven. Misschien dat dit later nog toegevoegd kan worden.

Meer weten over Plug & Pay?

Heeft Plug & Pay jouw interesse gewekt maar wil je wat meer informatie? Dan kan zijn er 2 manieren om zonder verplichtingen nader kennis te maken met deze nieuwe software:

 1. Volg het gratis webinar met een verder uitleg
 2. Download het gratis e-book met tips om meer te verkopen met je betaalpagina

Ook een betaalpagina aan je website toevoegen?

Maak nu gebruik van de speciale kortingsactie en probeer Plug & Pay een maand uit voor slechts € 1,- !

Plug & Pay
4.6 / 5 Reviewer
{{ reviewsOverall }} / 5 Gebruikers (1 stem)
Voordelen
 • Eenvoudig checkout/ betaalpagina aanmaken
 • Upsell mogelijkheid
 • Conversie triggers
Nadelen
 • Eenmalige configuratie is wat werk
 • Je hebt Mollie nodig
Samenvatting
Een zeer goede oplossing voor ondernemers die aan klanten de mogelijkheid willen bieden om online af te rekenen en daarbij incasso's willen gebruiken.
Prijs4.5
Materiaal4.5
Kwaliteit5
Support4.5
Wat anderen zeggen... Laat jouw beoordeling achter
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Geverifieerd
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Laat jouw beoordeling achter